Najnovije vesti

Evo koliko je vremena potrebno za POTPUNI OPORAVAK nakon porođaja!
Foto: Profimedia

Istraživanje

Evo koliko je vremena potrebno za POTPUNI OPORAVAK nakon porođaja!

Žena

Prošlo je tek dva meseca od porođaja, a vama se čini kao da još uvek niste došli sebi i da se još uvek ne snalazite u novoj ulozi?

Bez brige, skoro da ne postoji žena koja se za tako kratko vreme može snaći u ulozi majke i za mesec dana se vratiti na staro.

Dolaskom bebe menja se sve, od vaših prioritete preko vašeg "ja" do organizovanja slobodnog vremena, druženje sa društvom, ritma spavanja i potreba. Tako da ukoliko jedva čekate da se vratite pređašnjem ritmu života, za to će vam trebati mnogo više vremena.

Nekoliko stručnjaka sprovelo je istraživanje u kojem je učestvovalo više od 3000 žena, koje su svaka na svoj način opisivale svoja iskustva, te su tako došli do zaključka da je za potpun oporavak nakon porođaja potrebno 18 meseci.

Svaka od njih želela je da u isto vreme bude dobra majka, supruga, prijateljica no shvatile su da su se odjednom njihovi prioriteti promenili i da je ostajalo sve manje vremena za druženje, dok je sva pažnja bila usmerena na bebu.

Oko dve trećine ispitanih mama mučila je njihova linija, dok je jednu trećinu mama mučila sugurnost u samu sebe, kako postupiti sa detetom i da li poslušati sve savete drugih mama ?!

Možda ćete neke stvari znati odmah, ali za neke druge trebaće vam 18 meseci da se konačno naučite razlučiti što stvarno jeste dobro, a šta nije za vas i vašu bebu.

Bilo kako bilo, znajte da to što ste postale majke neće vas sigurno učiniti manje vrednim samo zato jer niste više ona stara, naprotiv, sada ste puno više od toga.

(Index.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...