POSTOJE MNOGA LEKOVITA DEJSTVA: Evo zašto morate početi da nanosite PRIRODNA ulja na PUPAK!
Foto: Profimedia

Deluje

POSTOJE MNOGA LEKOVITA DEJSTVA: Evo zašto morate početi da nanosite PRIRODNA ulja na PUPAK!

Žena -

Prirodna biljna ulja su masnoće dobijene iz ploda, semenki ili drugih delova biljaka, najčešće hladnim presovanjem. Takva ulja mogu se u nezi kože koristiti samostalno i vrlo su delotvorna.

Prirodna ulja zauzimaju važno mjesto u učenju Ayurvede. Ovakva ulja utiču na sve, od fizičkog zdravlja preko emocija do duhovnosti. Ulje se može nanositi na bilo koji deo kože, a odlično mesto za početak može biti upravo pupak. Evo zašto je tako.

Vlaži kožu

Ulja su izvrstan prirodni izvor vlage za kožu, posebno zimi kada je vazduh posebno suv i na područjima koja često zaboravljamo da negujemo, poput stomaka i pupka. U ovu svrhu je posebno dobro koristiti kokosovo ili maslinovo ulje, bogato masnih kiselinama. Kožu će učiniti mekom i glatkom.

Uklanja prljavštinu

U pupku se nakuplja razna prljavština, a vrlo često zaboravimo posvetiti pažnju njegovom čišćenju. Na štapić za uši nanesite nekoliko kapi laganog ulja, poput jojobe, šafranike ili grožđa i njime premaži pupak.

Leči infekcije

Upravo zbog nakupljanja prljavštine, pupak je privlačno mesto brojnim bakterijama i gljivicama, što dodatno pojačava važnost pravilnog i redovnog čišćenja. Najbolji izbor je ulje čajevca, zbog svojih snažnih antibakterijskih svojstava. Dodajte 3 kapi ulja čajevca kašičici kokosovog ulja i nanosite ga na pupak 2 puta dnevno dok infekcija ne prođe.

Olakšava bol u stomaku

Nanošenje ulja na pupak može olakšati bol u stomaku, nastalu zbog nadutosti, zatvora ili trovanja hranom, a slabi i mučninu. U ovom slučaju najbolje deluju esencijalna ulja, poput ulja od mente ili đumbira.

Pomaže kod menstrualnih bolova

Slično kao i kod ostalih bolova u stomaku, najbolju pomoć pružaju ulja od mente i đumbira, ali dobra opcija su i ulja čempresa i kadulje.

Jača plodnost

Nanošenje ulja na pupak povoljno utiče na plodnost i žena i muškaraca. U ovu svrhu se koriste esencijalna ulja biljke damian, guave, smreke i kadulje. Ulja pomažu kod opuštanja, štite spermu, rešavaju menstrualne tegobe i pomažu regulaciju hormona.

Profimedia
Profimedia

aura.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BUDITE SPREMNI ZA MORE I BIKINI: Ako uradite ovu PIRAMIDU vežbi, svi će se okretati za vama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track