Najnovije vesti

SVAĐA DVA SELA TRAJALA JE 300 GODINA: Ovaj PAR je učinio nešto NEVEROVATNO da ih pomiri!
Foto: Profimedia

Svaka im čast

SVAĐA DVA SELA TRAJALA JE 300 GODINA: Ovaj PAR je učinio nešto NEVEROVATNO da ih pomiri!

Žena

Dva kineska sela Vushan i Juepu u provinciji Fujian razdvaja samo jedna reka široka svega metar.

Međusobna netrpeljivost između dva sela trajala je duže od 300 godina sve donedavno kada se dvoje mladih iz različitih sela nisu zaljubili i venčali u tajnosti.

Ova dva sela imala su veoma neobičnu tradiciju koja je zabranjivala ljudima da se venčaju sa osobom iz sela preko puta reke.

"Niko ne zna kada je tačno počela zabrana venčavanja sa meštanima drugog sela. Znamo samo da smo se više od 300 godina svađali oko prava na korišćenje vode", rekao je Vang Hongdong, sekretar komunističke partije u Vushanu.

POSLUŠAJTE OVA 4 MUDRA RAZLOGA: Evo zašto treba da OPROSTITE nekome, čak i kada to NE zaslužuje!

Svađa je vremenom prerasla u kletvu prema kojoj brak sa osobom iz rivalskog sela može voditi samo ka nesreći. Zabrana venčanja između dva sela Vushan i Juepu se poštovalo sve dok se pre tri godine devojka iz Juepua nije zaljubila u mladića iz Vushana.

"Obe njihove porodice su čvrsto verovale u kletvu i protivile su se njihovom braku", zaključuje Hongdong.

Mladić i devojka su se ipak venčali, ali su bili primorani da napuste sela, pa su se preselili u provinciju koja je od njihove udaljena oko 1500 kilometara. 2015. godine vratili su se u svoja sela da proslave svoj brak u mladoženjinoj kući, ali se mladini roditelji nisu pojavili na proslavi. Na kraju, meštani oba sela su prestali da veruju u kletvu kada je mlada žena rodila dva dečaka.

Kako bi zvanično obeležili pomirenje i ukinuli zabranu brakova, dva sela su organizovala ceremoniju kojoj su prisustvovali budistički i komunistički zvaničnici. Ceremoniji je prisustvovalo oko 500 ljudi iz, sada naravno, oba sela.

Profimedia
Profimedia

(dnevno.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SU U PEKINGU STVARNO SVIRALI U ČAST SRBA: Čija je pesma TAMO DALEKO u originalu?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...