PROFESIONALNA MASAŽA VAGINE JE SVE POPULARNIJA MEĐU ŽENAMA: Evo zbog čega toliko uživaju u njoj
Foto: Profimedia

DA LI BISTE PROBALE

PROFESIONALNA MASAŽA VAGINE JE SVE POPULARNIJA MEĐU ŽENAMA: Evo zbog čega toliko uživaju u njoj

Žena -

Masaža je odličan način za opuštanje, rešiti se stresa i zaboraviti na probleme, a većina nas pod ovim podrazumeva masažu vrata, leđa i eventualno nogu.

No, sve više žena odlučuje se na masažu specifičnog dela tela koje vam nikada ne bi palo na pamet – međunožja. Da, da, takozvana Joni masaža sve je popularnija među ženama, a uključuje dodirivanje, duboko disanje i penetraciju prstom. Međutim, poanta svega nije orgazam već oslobađanje ’emocija’ koje mogu biti zarobljene unutra, objašnjava s Isis Fenix iz SAD-a koja i sama radi ovu vrstu masaže.

“Joni masaža je ceremonija u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir na svojoj vulvi. Kada pozovemo dodir, dobijamo priliku da se energetski očistimo. Najveća korist ove masaže je upravo osećaj mudrosti koju dobijaju putem dodira”, rekla je Isis. Dodala je da neke žene čak dožive orgazam, što je pozitivno i nemaju se čega stideti.

foto: Profimedia

Neki stručnjaci čak tvrde da ova masaža može pozitivno uticati na seksualni život žene.

“Logično je da deluje jer sve što ubrzava protok krvi, povećava osetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine. Upravo zato je i postizadnje orgazama olakšano”, objasnila je Mari Džejn profesor na "Yale School of Medicine".

Bez obzira što veruje kako je ova masaža dobra, sumnja u to da se njome možemo osloboditi stresa:

“Ne čini mi se da diranjem međunožja možemo osloboditi svoje emocije, ali ako poboljšava seksualni život, onda je dobra i za vašu vezu, odnosno lišava vas emocionalnog stresa”, dodala je Minkin.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track