JEDITE IH ŠTO ČEŠĆE: 5 namirnica za lepotu i osveženje
Foto: Shutterstock

BRIŠE GODINE S LICA

JEDITE IH ŠTO ČEŠĆE: 5 namirnica za lepotu i osveženje

Žena -

Konzumiranjem ovih letnjih plodova kožu činite zdravijom, a samim tim i lepšom

Leto je stiglo, a s njim i problemi s vrućinom, suncem, kožom, kilogramima...

Naravno, zato je tu priroda, koja nam je u ove vrele dane podarila pravu riznicu zdravlja u ukusnim plodovima, koje obavezno treba imati na tanjiru.

foto: Shutterstock

Maline - Želite da izgledate mlađe? Jedite maline! Kožu čine svežom, uz to su niskokalorične, a daju osećaj sitosti, zbog čega su odlična letnja poslastica. Poboljšavaju i rad metabolizma.

foto: Shutterstock

Smokve - Ako ćete uskoro na more, iskoristite odmor da na lokalnoj pijaci kupite domaće smokve. Napuniće vas vitaminom C, ali i gvožđem, pa ćete imati energije za uživanje u ostatku dana.

foto: Shutterstock

Kajsije - Prirodni su antioksidans i pune su beta karotena. Uz to, ukoliko želite da smršate, znajte da jedna kajsija ima samo 17 kalorija, pa ih možete jesti koliko želite. Možete ih konzumirati kao ukusan doručak tako što ćete ih iseckati u ovsenu kašu.

foto: Shutterstock

Borovnice - Istraživanja su pokazala da one sprečavaju nastanak srčanih oboljenja, raznih vrsta raka, ali i da nas čine mlađima. Jedite ih sveže ili ih pomešajte s jogurtom i poslužiće kao odličan međuobrok.

Trešnje - Mogu nam pomoći da se zaštitimo od bolesti kardiovaskularnog sistema i raznih karcinoma, a smanjuju i rizik od dijabetesa tipa 2. Iskoristite ih jer im sezona uskoro prolazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track