(VIDEO) BESKUĆNIK JE SVEŠTENIKU TRAŽIO NOVAC: Ono što se desilo posle toga, razbesnelo je hiljade ljudi!
Foto: Printscreen YT

SRAMNO!

(VIDEO) BESKUĆNIK JE SVEŠTENIKU TRAŽIO NOVAC: Ono što se desilo posle toga, razbesnelo je hiljade ljudi!

Žena -

Snimak koji je izazvao najburnije reakcije na društvenim mrežama jeste video na kojem beskućnik prilazi crkvenom licu i tražio od njega novac. Ono što se desilo nakon ove molbe, mnogi nisu očekivali, a odgovor sveštenika je naljutio veliki broj koji su pogledali ovaj snimak.

Video dosad ima 5.6 miliona pregleda, 10 hiljada lajkova i skoro 70 hiljada komentara. U snimku vidimo da beskućnik pita sveštenika da mu da novac, on uizima novčanik i nakon što vidi da ima samo krupan novac, odlučuje da čoveku ne da ništa.

"Mislila sam da će mu dati ceo novčanik", glasi jedan komentar ispod ovog snimka. "Zbog ovoga i ne verujem u crkvu", poručuje drugi komentator.

foto: Printscreen YT

Sveštenika nazivaju i pogrdnim imenima, a čuđenju zbog njegovog postupka nema kraja. I kao u svakoj osetljivoj situaciji i u ovoj ima suprotnih reakcija.

"Da li biste mu vi dali 100 dolara?", pita se jedan korisnik interneta aludirajući da su kritičari u svojim osudama licemerni.

Kao i svaki drugi individulani postupak ne treba generalizovati i povezivati sa crkvom čiji je predstavnik ovaj sveštenik. Sve ostaje i završava se na ličnom planu. A pitanje religije daleko prevazilazi ovaj snimak. Reč je o humanosti, koja je samo jedan segment religioznosti, nikada ne treba ni da se postavlja.

Pogledajte sporni snimak:

(Kurir.rs/Zena, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track