(FOTO) KIM KARDAŠIJAN NIKAD BOLJE NIJE IZGLEDALA: Tajna je u planu ishrane od 1800 kalorija
Foto: Profimedia

DOVELA SE U RED

(FOTO) KIM KARDAŠIJAN NIKAD BOLJE NIJE IZGLEDALA: Tajna je u planu ishrane od 1800 kalorija

Žena -

Otkako je rodila sina sina, Kim nastoji izgubiti svaki kilogram viška, a celi proces predstavila je kao poprilično transparentan celom svijetu. U želji da linuju dovede do savršenstva, redovno vežba i uspešno odoleva slatkišima i velikim porcijama testenin. A šta sve točna Kim jede, otkrila je njena nutrcionistkinja Kolet Hejmvic.

Kim je inače ambasadorka Atkinsove dijete, a prvi je se put pridržavala kada je krenula na fakultet i prikupila 15 kilograma viška. Istu dijetu je držala i tokom trudnoće, kao i nakon porođaja dok je još uvek dojila. Ono što je dobro kod Atkinsa je to da plan ishrane osigurava sve potrebne nutrijente i da se unosi dovoljan broj zdravih kalorija svakog dana.

foto: Profimedia

Kim ne jede više od 1800 kalorija dnevno. Kada je tek krenula s dijetom, za doručak bi obično pojela omlet od jaja, sira i povrća, za ručak piletinu s grila s limetom i salatu od spanaća s feta sirom. Za večeru bi pojela pljeskavice od tikvica i pileću kobasicu ili nešto slično. U međuobrocima bi najčešće jela orašaste plodove i voće, humus, povrće ili grčki jogurt i šumsko voće.

Kim nije krenula s radikalnim planom ishrane jer cilj nije bio da izgubi sve suvišne kilograme u najbržem mogućem roku, budući da nagli gubitak kilograma nije dobar za jednu dojilju. No nakon što je određeni broj kilograma izgubila, promenila je plan ishrane. Prvo je krenula s režimom Atkins 40 prema kojemu nije smela konzumirati skrob. Umesto njega, smela je jesti odgovarajuće proteine poput ribe, piletine, mesa i jaja, neke mlečne proizvode poput grčkog jogurta i nekih vrsta sira, zdrave masti poput orašastih plodova i avokada i ugljene hidrate bogate vlaknima poput povrća i voća.

foto: Profimedia

Danas Kim sme jesti skrob, ali u umerenim količinama. Sme pojesti malo smeđeg pirinča, ili pečenog krompira. Što ste bliže ostvarenju svog krajnjeg cilja o gubitku kilograma, to više skroba smete konzumirati jer više nemate toliko kilograma za izgubiti.

foto: Profimedia

Kada vežba, Kim nema ni na koji način drugačiji plan ishrane. 1800 kalorija i dovoljan unos proteina i više su nego potrebno ‘gorivo’ za pretvaranje telesne težine u mišiće i nema potrebe modificirati takvu ishranu ako neko vežba. Nije ni potrebno spomenuti da su hleb i peciva na crnoj, zabranjenoj listi i da će vaše telo sve ugljene hidrate koje njima unesete pretvoriti u šećere, a zatim i u masti. Stoga vam nije u interesu varati i imati dane odmora od takvog režima ishrane.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Elle.hr, Foto: Profimedia)

Pogledajte bonus video: KAD KIM TVERKUJE U TANGAMA: Njena velika guza za sat vremena ima preko 600 hiljada pregleda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track