Najnovije vesti

U OVOJ PRIČI NIŠTA NIJE OBIČNO: Rodila je dete za ženu bez materice, detalji će vas oduševiti!
Foto: Printskrin Facebook

BRAVO!

U OVOJ PRIČI NIŠTA NIJE OBIČNO: Rodila je dete za ženu bez materice, detalji će vas oduševiti!

Žena

Jedna Britanka je pristala da bude surogat majka i ostvarila san ženi koja je zbog raka ostala bez materice. U tom velikodušnom gestu ove devojke sve bi bilo lepo, da je javnost u startu nije osudila. Ali, niko ne zna koji su njeni razlozi za ovaj čin...

 

Sara Holder (25) je rodila sina za Kejti-En i Džona Mekglejda (33) i time ostvarila sve njihove snove, koje je rak srušio pre sedam godina. Tada je Kejti-En morala da se podvrgne histerektomiji zbog raka grlića materice.

"Izgleda da da svi vide kao problem to što sam prilično mlada, ali ja ne vidim nijedan razlog da oni tako misle", rekla je Sara, koja, inače, ima 25 godina.

Pojedinim ljudima je još teško da prihvate surogat majčinstvo i to je činjenica.

 

"Kada sam rodila, prvo su me napali da ja svog sina ne volim. Rekla sam da to nije istina. Nosila sam ga devet meseci i zaista sam vodila računa u trudnoći. Ali, nikada nisam osetila materinski instinkt, jer dete nikada nije bilo namenjeno meni - navodi ona. Oduvek je bio za Kejt-En i Džona. Osećala sam se isto kao neko kome prijatelji ostave kuću na čuvanje", rekla je porodilja.

 

Bračni par Mekglejd je, inače, pre tri godine dobio 32 hiljade dolara na lutriji i taj novac su odlučili da iskoriste za to da se ostvare kao roditelji. Oni su se obratili agenciji, preko koje su i izabrali Saru za majku.

 

Sačekajte momenat, pre nego što je osudite kao i većina, jer priča ima još jednu dimenziju.

 

Naime, Sara je odlučila da postane surogat mama, nakon bolne situacije koju je posmatrala u svojoj sopstvenoj porodici. Njena tetka je šest godina pokušavala da dobije dete, a devojku je njeno višegodišnje mučenje veoma pogodilo. Tako je Sara, koja živi sa svojom mamom Kerol (48) i bratom Kregom (17), sa samo 22 godine odlučila da se prijavi kao kandidat u britanskoj agenciji za surogat majčinstvo.

Naravno, ovakvo delo se ne plaća, već sav novac koji budući roditelji daju agenciji ide za troškove oplodnje i tretmana. A, kompenzacija za sve troškove koji su iskrsli Sari dok je nosila bebu, takođe je bila legalna.

"U početku je trebalo jedna prijateljica da nosi dete za nas, ali je na kraju rekla da ipak ne može to da uradi", priznala je Kejti-En.

 

Ovaj mladi bračni par bio je slomljen, a onda se desilo pravo čudo.

 

"Ništa nam nije išlo kako treba i pomišljali smo da se pomirimo sa činjenicom da nećemo nikad imati dece. Tada je došla pobeda na lutriji i bacili smo se u potragu za privatnim tretmanima", priseća se gospođa Mekglejd.

Nakon što su upoznali Saru, njih dvoje su je bolje upoznavali tri meseca, izlazili su na večere, išli u bioskop, sve baš kao pravi par. Pa ipak, bilo ih je troje.

 

Usledila su dva neuspela pokušaja oplodnje Sarinih jajnika Džonovom spermom.

 

"Za njih je to bilo poražavajuće. Ali, za mene, takođe. Mnogo sam želela da im pružim to", navodi Sara.

Onda je došla treća sreća i oplodnja je bila uspešno obavljena na jednoj klinici u Češkoj 2016. Saru su tada poslali samu u drugu državu, jer su oni bili sprečeni da putuju, ali su sve vreme bili na vezi - slikom i tonom.

 

"Osećala sam se kao pravi budući tata, čitavih devet meseci. Dakle, jedina razlika je bila što me noge nisu bolele. Mnogo smo zahvalni Sari, ne možemo da verujemo da je neko uradio tako nešto veliko za nas", rekla je Kejti-En.

 

Mali Grejson došao je na svet 3. januara u birmigenskoj bolnici carskim rezom.

 

"Bila sam prestravljena što će me otvoriti, ali nije bilo izbora", priznaje Sara.

 

Njih troje su i danas u kontaktu barem jednom nedeljno.

 

"To je i poenta agencije, jer oni žele da imate prijateljstvo sa ljudima kojima dajete dete koje ste rodili.

 

U bolnicu smo ušli kao tri osobe, a izašli kao četiri. Neverovatno je da je taj mali dečak sada sa nama i da je naš", rekla je Sara.

Nagradni dobitak pokrio je prva dva pokušaja oplodnje, a za treći su roditelji morali da podignu kredit. Srećom, Džon radi u banki, pa im je ta mogućnost ubrzo bila ostvarena.

 

"Teško mi je da zamislim da ga nekada nije bilo. Sada sve vreme provodimo sa njim", navodi srećni tata.

 

Prijateljstvo ovo troje ljudi traje sada već dve godine, a mali Grejson uvek će imati svoju tetku Saru, koju obožava.

(Kurir.rs/Žena/dailymail.co.uk)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...