PRE NEGO ŠTO NAPUNITE 30 GODINA: Ovih 10 navika se morate rešiti pod hitno!
Foto: Profimedia

VREME JE ZA PROMENU

PRE NEGO ŠTO NAPUNITE 30 GODINA: Ovih 10 navika se morate rešiti pod hitno!

Žena -

Još uvek se niste rešil nekih loših navika, a imate skoro 30 godina i svi vas kritikuju. Vreme je za promenu, a evo šta više ne treba da radite.

1. Kasniti na dogovor i misliti kako je to slatko

Ne, nije nimalo! Svi znamo i za gužve, i tramvaje koji kasne i sve ostale probleme koje svi imamo, ali odgovorna odrasla osoba poštuje vreme i vodi računa da se negde pojavi kada je potrebno, pa makar to značilo da mora izaći iz kuće i par sati ranije. 2. Kupovati namirnice i bacati ih u smeće, uz preterano trošenje novca na hranu izvan kuće

Znamo koliko je hrana koju jedemo napolju praktična, ali ona je najveći trošak. Ako već kupujete namirnice, vodite računa da ih zaista i potrošite.

foto: Profimedia

3. Držati kompletan novac na jednom mestu

Investicije su nešto o čemu biste definitivno trebali razmisliti. Vaš novac ne bi trebao besmisleno stajati na nekom štednom računu do kraja vašeg života. 4. Zanemarivati svoju kožu

Dok smo mladi, zaboravimo na pravilnu brigu o koži, i to uglavnom zato što ne vidimo negativne učinke loših životnih navika dok ne uđemo u određene godine.

foto: Profimedia

5. Izbegavati doktore

Svi mislimo kako će problem nestati sam od sebe, ali ako su vam potrebne sedmice da prebolite običnu prehladu i ako konstantno patite od istih problema, vaše vam telo želi nešto poručiti. Poslušajte ga! 6. Birate pasivnu agresiju

Ako izbegavate suočavanje s problemom kad god vas nešto muči, imate veliki problem. Umesto da ljude terate da čitaju između redova otvoreno recite šta vas muči i šta biste promenili.

foto: Profimedia

7. Odbijati komplimente

Komplimenti su nešto najbolje što postoji. Oni su emocionalna valuta zahvaljujući kojoj se, kada je u našim rukama, osećamo kao milijun dolara.

8. Trošiti previše novca na moderne stvari

Postoji razlika između eksperimentisanja s raznim stilovima i prikrivenog osećaja nelagode jer po gradu hodate u prozirnim sandalama za plažu.

foto: Profimedia

9. Otkazivati dogovore bez nekog posebnog razloga

Znamo da biste ponekad samo odjurili kući, legli na kauč, ali ako to već radite 6 dana, nemojte to učiniti i onaj sedmi, kada biste se napokon trebali naći s prijateljima. 10. Mrzeti svoje telo

Nećete biti zadovoljni sobom sve dok ne prihvatite i ne zavolite svaki i najmanji delić sebe. Razmišljate o tome na sledeći način: vaše je telo jedino koje ćete ikad imati.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja