NUTRICIONISTI PORUČUJU: Ne spremajte jaja na ovaj način! To utiče na vaše zdravlje!
Foto: Profimedia

SAVETI!

NUTRICIONISTI PORUČUJU: Ne spremajte jaja na ovaj način! To utiče na vaše zdravlje!

Žena -

Ne znamo za vas, ali mi smo veliki obožavatelji prženih jaja, iako da budemo iskreni, znamo da ova vrsta pripremanja nije baš tako zdrava. Kuvana jaja su zdrava i hranljiva, jer se za njihovu pripremu koristi voda i nedodaje se ništa osim soli ili nekih drugih začina.

Prema rečima nutricioniste najmanje zdrav način za pripremanje jaja je kajgana. Portparol Udruženja dijetetičara u Australiji, Džoel Feren, objasnio je svoje razloge zašto kajgana nije najzdraviji izbor.

foto: Profimedia

"Kajgana je jedan od najmanje zdravih načina za pripremanje jaja zbog različitih recepata. Postoje recepti u kojima se dodaju namirnice poput mleka ili maslaca. Umesto da samo unosite kalorije iz jajeta - što je u redu – vi unosite i dodatne masti i kalorije."

Kajgana nije tako loša ako za pripremu koristite samo malo ulja u tiganju bez drugih dodataka ili teflonski tiganj. Međutim, ne brinite. Ne morate u potpunosti odustati od vaše ljubavi prema kajgani jer Feren kaže da je i dalje zdrava opcija, ali ako se držimo podalje od dodatnih sastojaka.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track