Najnovije vesti

DRAGANA JE IZLEČILA RAK: Mlađoj sebi bih savetovala da se opusti! Učinite to i vi!
Foto: Printskrin Youtube

ONA JE HEROJ

DRAGANA JE IZLEČILA RAK: Mlađoj sebi bih savetovala da se opusti! Učinite to i vi!

Žena

Dragana Bačanek se bavila raznim zanimanjima, bila je bejbisiterka na Kipru, studirala je na Defektološkom fakultetu, odgajala je svoju decu, negovala brak... Ono najvažnije - preživela je rak. Pod takvim okolnostima otkrila je jedan potpuno drugačiji svet i danas se bavi ličnim razvojem, vežbama energizacije, krija jogom. Njena priča potpuno je utemeljena na njenom ličnom primeru. Dragana Bačanek živi sve ono što govori.

"Živela sam po automatizmu, potiskujući nezadovoljstvo, strahove, tugu, stres…A onda je stigla presuda - rak. Moja bolest je iznenadila sve, ali ne i mene. Znala sam da se pojavila kao posledica neharmoničnog odnosa u porodici u kojoj sam odrasla. Ona je bila kulminacija i pokazala mi je da ako hoću da je pobedim, moram da se suočim sa svojim strahovima. Dok sam ležala na Institutu za onkologiju shvatila koliko sam i sama doprinela bolesti. Bio je to prvi korak ka ozdravljenju", priča Dragana i kaže da je tada bolest shvatila kao šansu da život promeni nabolje.

Priznaje i da se godinama plašila baš te bolesti i da je dijagnozu doživela kao olakšanje. Životni put joj je promenio "kurs", počela je da radi na svojoj duhovnosti, to nešto je pronašlo nju, njena duša je tragala.

"Nije me bolest promenila, već moj duhovni put krija joge. Čovek pod velikim pritiskom daje najbolje i najviše od sebe. Kada se desi nešto što ozbiljno preti da vas ugrozi i da ugrozi živote ljudi oko vas, vi se onda ozbijno potrudite da nešto i uradite i to je teč početak potrage za sobom", objašnjava ona.

Onda je pomislila kako će njena deca da prolaze možda kroz neke životne trenutke a da ona neće biti tu i počeo je put promena.

"Ne možemo da nastavimo život po starom, a da očekujemo drugačije rezultate. Više ne preskačem doručak, ostavila sam cigarete. Prihvatanje najgoreg scenarija je odlična tehnka za prevazilaženje strahova", kaže.

Priznaje i da se danas možda ne smeje glasnije, ali dublje sigurno. Uživa u svom miru, psihičkom i fizičkom zdravlju, deci, prijateljima, poslu...

Dragana Bačanek je danas lajf kouč, učiteljica meditacije, krija joge i vežbi energizacije. Drži predavanja na temu uspeha, prosperiteta, samopouzdanja i antistres radionice.

(Kurir.rs/superžena)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRPKINJA SVETSKO ČUDO: Dali joj tri meseca života, a ona pobedila rak sa metastazama!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...