NIŠTA NEMOJTE BACATI: Postoji 8 iznenađujućih načina da iskoristite ambalaže koje imate u kući!
Foto: Profimedia

UŠTEDITE VREME I NOVAC

NIŠTA NEMOJTE BACATI: Postoji 8 iznenađujućih načina da iskoristite ambalaže koje imate u kući!

Žena -

Uštedite dragoceno vreme i novac pa reciklirajte ambalažu iz frižidera i kupatila na ove kreativne načine.

Bonus dodatak: smanjite količinu otpada i tako doprinesite svojoj okolini.

1. Čak i ako ste potrošili sav maslac, nemojte odmah baciti njegovo pakovanje. Spremite ga do prvog pečenja kolača, pa ambalažom namastite tepsiju.

2. Kartonska kutija od jaja prava je inspiracija za dodatnu upotrebu: možete je iskoristiti za stavljanje sitnih predmeta, iskoristiti kao potpalu za vatru, ili je zalepiti na zidove i tako napraviti izolaciju zvuk u prostoriji.

foto: AP

3. Iskoristite plastične kese iz prodavnice za odlaganje smeća, kao materijal za pakovanje stvari, ili pokrivanje nameštaja i parketa kada farbate zidove.

4. Izrežite ivicu od računa pa je navucite preko stranice knjige, i tako označite gde ste stali sa čitanjem. 5. Plastične kutije od pakovanog voća ne morate baciti u smeće nakon što pojedete vitaminske bombice. Možete staviti sitne stvari iz špajza u njih.

foto: Profimedia

6. Dobro operite kupljenu bocu od hemijskog sredstva za čišćenje sa raspršivačem, pa je potom iskoristite za domaće radinosti, za poliranje i čišćenje. 7. Mrežica u kojoj se prodaju mandarine ili krompir ima idealnu teksturu za čišćenje tvrdokornih mrlja od vodenog kamenca. 8. Karton od toalet papira iskoristite kao podlogu za obmotavanje božićnih lampica, kabolova i drugih predmeta koji se inače lako zapetljaju.

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track