STRANAC ME PIPAO U PREVOZU, ĆUTALA SAM: Prva dižem svoj glas! Pogrešno vaspitavate žensku decu, vreme je da progovorimo!
Foto: Printskrin/Instagram

ISPOVEST MANEKENKE

STRANAC ME PIPAO U PREVOZU, ĆUTALA SAM: Prva dižem svoj glas! Pogrešno vaspitavate žensku decu, vreme je da progovorimo!

Žena -

Manekenka iz Australije Džesika Vander Lihi trenutno živi u Njujorku i rešila je da otvoreno progovori o slučaju kada ju je nepoznati čovek spopao u prevozu usred bela dana. Ona svojom pričom želi da osnaži žene da se bore za sebe.

"Bila sam u autobusu, a stranac mi je zavukao ruku pod suknju i uhvatio me za intimne delove. A još šokantnije je da nisam uradila baš ništa povodom toga. Nisam se pobunila, nisam reagovala jer nisam htela da pravim gužvu. Kada su se vrata otvorila na stanici samo sam izletela napolje. Meni je bilo neprijatno, umesto što sam trebala njega pošteno da izvređam i izblamiram", kaže Džesika.

Morticia Adams at a disco ??

A post shared by jëssica vandër lëahy (@jessicavanderleahy) on

Za svoje ponašanje okrivljuje globalnu opsesiju roditelja da devojčice vaspitavaju da "budu dobre".

"Kao i mnogo žena širom sveta i mene su seksualno napadali u javnosti više nego što umem i da izbrojim. I nikada to nije bila žena, uvek muškarac. Na kraju prosto počnete da se preispitujete da li ste vi uopšte normalne zato što se uzbuđujete oko toga kada se to dešava svim ženama", priznaje.

~when I see a puppy~

A post shared by jëssica vandër lëahy (@jessicavanderleahy) on

A onda, kako kaže, kada je rešila da nešto i preduzme, shvatila je da nema svrhe.

"Nedavno se desio sličan događaj. Primetila sam da mi jedan muškarac snima zadnjicu u prodavnici. Kada sam se okrenula i napala ga, rekao mi je da ništa ne radi. Bilo je to usred bela dana, u centru grada, i niko nije ni pokušao da mi pomogne, iako su videli da devojka vrišti i da je tu neki nepoznat čovek. Eto zašto žene ćute - niko im ionako neće pomoći", kaže Džesika i dodaje da žene moraju otvoreno da govore o takvim stvarima kako se ne bi osećale usamljeno.

(Kurir.rs/Superžena, Foto: Printskrin Instagram)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠOKANTNA SCENA U AUTOBUSU GSP: Pogledajte šta MANIJAK svaki dan radi na liniji 65!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track