(VIDEO) HEROJ O KOM BRUJI SVET: Dečak (10) porodio mamu i spasao život novorođenom bratu!
Foto: Printskrin Youtube

ON JE NEVEROVATAN

(VIDEO) HEROJ O KOM BRUJI SVET: Dečak (10) porodio mamu i spasao život novorođenom bratu!

Žena -

Džejden Fontenot (10) heroj je o kom ovih dana bruji svet! Njegova mama je iznenada počela da se porađa, on joj je pomogao, pa spasio život bebi.

Naime, Ešli Moro (36) je ujutro, 11. avgusta, ispratila verenika na posao i tada joj je pukao vodenjak. Bacila je pogled nadole i videla bebine nožice kako izlaze i nje. Odmah je pozvala pomoć.

Poslala je dečaka do njegove bake koja živi u u kući odmah do njih, međutim ona nije mogla da pomogne jer je zbog nedavne operacije bila skoro nepokretna.

Pozvali su hitnu pomoć, a Džejden kada je video da već postaje kritično, odlučio se na veliki korak - morao je da porodi svoju mamu.

foto: Printskrin Youtube

"Rekla sam mu: "Pomoći ćeš mi da rodim tvog brata, a to moramo da učinimo brzo jer su bebine nožice postale plave i on ne može da diše"", ispričala je Ešli.

Džejden je sledio mamine instrukcije. Okrenuo je bebu i podržavao svoju mamu tokom porođaja. Ali, kada se dete rodilo, nije disalo.

Dečak je odmah pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-mesečna sestra i počeo da pumpa vazduh kroz bebin nos i usta.

Beba, kasnije nazvana Deks, počela je diše, a u njihov dom je vrlo brzo stigla i hitna pomoć.

foto: Printskrin Youtube

Ponosna mama je kasnije opisala kako se osećala kada se sve uspešno završilo.

"Veoma sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj", poručila je Ešli.

Lekari su u bolnici kasnije rekli da u slučaju da Džejden nije pomagao mami pri porođaju, beba bi umrla zbog nedostatka kiseonika.

(Kurir.rs, NBC)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sekunde su ga delile da konačno drpi auto, ali nije očekivao superheroja iz garaže!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track