TOGA NISU SVESNI: Parovi koji žive zajedno, dele i ovu iznenađujuću stvar!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVOSTI ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA

TOGA NISU SVESNI: Parovi koji žive zajedno, dele i ovu iznenađujuću stvar!

Žena -

Zajednički život podrazumeva da delite sa partnerom životni prostor i sve ono što se u njemu nalazi: krevet, stolica, tanjir, wc šolja...Ali i neke krajnje neočekivane stvari.

Ali, delite i neke golim okom nevidljive stanare vašeg doma i tela - veliki broj mikroba.

Prema podacima iz nedavnog istraživanja u kome je učestvovalo deset heteroseksualnih parova, naučnici su ukazali na to da parovi koji žive zajedno dele veliki broj istih mikroba, prenosi New York Times. Kod parova je primećeno da je procenat identičnih mikroba koje poseduju čak 86 odsto.

foto: Profimedia

Delovi tela na kojima su oni najzastupljeniji su naravno stopala koja dolaze u dodir sa velikim prostorom kroz koji se krećemo. Zatim, su najviše izložene ruke jer kao i stopala dodiruju skoro sve stvari u stanu. Ono što je isto karakteristično jeste da su zahvaćeni i lice, naročito obrazi i usta, ali i noge u predelu butina.

Ovo istraživanje obuhvatilo je samo heteroseksualne partnere, ali će dalje studije pokazati kakva je situacija i sa homoseksualnim parovima. Radi se i na prevenciji prenošenja mikroba sa jedne osobe na drugu, a ostaje da vidimo koliko će biti uspešna.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track