Najnovije vesti

NAJPOZNATIJA TEHNIKA U PSIHOLOGIJI: Evo kako štene može da izvuče vašu ljubav iz krize!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE!

NAJPOZNATIJA TEHNIKA U PSIHOLOGIJI: Evo kako štene može da izvuče vašu ljubav iz krize!

Žena

Ovo je jedna od najpoznatijih tehnika u psihologiji, mali trik, kako da spasete svoj brak. Onima koji su odaljeni male životinje mnogo pomažu, a do ovog zaključka je dovela jedna izuzetno neobična studija.

 

Ljudi koji su dugo u vezi znaju koliko je teško da održe intenzitet svojih emocija i bliskost tokom godina. Kako bi našli način da pomognu ovakvim parovima naučnici su sproveli brojna istraživanja.

 

foto: Profimedia

Ministarstvo odbrane Amerike sprovelo je ovo istraživanje kako bi pomoglo svojim vojnicima koji često nisu kod kuće i često im se brakovi ugrožavaju s godinama. Ono što su psiholozi uradili jeste neka vrsta reprogramiranja uma koristeći slike ljupkih životinja. Ideja je bila da se na identičan način stvore veze sa fotografijama partnera.

 

Podsticanje uspomena i asocijacija je jedna od najranijih psiholoških tehnika. Na primeru 144 ispitanika bračnih parova kojima su pokazivane slike partnera je sprovedena studija, piše Spring. Istraživanja su pokazala da je većina onih koji su imali neutralnu ili negativnu asocijaciju pri pokazivanju partnera, su promenili emocije nakon što su te slike pokazane u grupaciji sa lepim fotografijama, naročito štenaca.

 

foto: Profimeida

Autori studije pokazali su iznenađenost rezultatima. Ipak, oni su naglasili da razvijanje emocija radi na ovom principu i da je zato odličan način da održite dobar odnos sa partnerom da u kući imate malu životinju, najbolje štene, te da će povratak kući biti srdačniji i srećniji i da će vezivati lepe uspomene u kriznom periodu.

 

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Profimedia

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Da mi je biti morski pas! Ili makar kuca u kanti vode!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...