DVE NEDELJE JE DRŽALA RATNIČKU DIJETU: Kada vidite kako je to iz dana u dan uticalo na nju, počećete i vi
Foto: Profimedia

SVAKA ČAST

DVE NEDELJE JE DRŽALA RATNIČKU DIJETU: Kada vidite kako je to iz dana u dan uticalo na nju, počećete i vi

Žena -

Ratnička dijeta podrazumeva zanimljiv način konzumiranja hrane, tačnije, rasporeda po kom se može jesti.

Naime, u toku 24 sata posti se 20, a 4 sata ne. Tačnije samo 4 sata dnevno smete da jedete.

Ova dijeta pospešuje mentalnu bistrinu, povećava energiju, smanjuje žudnju za šećerom i za one koji žele da smršaju ubrzava sagorevanje masti i daje mišićima tonus.

Zvuči nerealno i čudno da samo u toku 4 sata možete da jedete i to povlači za sobom brojna pitanja. Dženi Šugar, koja je odlučila da drži ovu dijetu, otkrila je da joj je bila sumnjiva, ali da je uspela da je se pridržava.

"Bila sam skeptična, ali sam rešila da probam. To što sam jela u podne pa tek četiri sata kasnjie smanjilo je moju žudnju za slatkišima i grickalicama. Pre nego sam krenula sa dijetom stalno sam razmišljala o hrani, brojala kalorije, bila gladna i depresivna. Ovako sam naučila da uživam u hrani i da se ne prejedam", izjavila je ona.

Za večeru je uvek birala laganu hranu, a imala je i dovoljno energije za trening kros fita. Osećala se manje nadutom i laganom, potpuno spremna za vežbanje i iznenadila se kada je videla da je smršala. Nakon samo šest dana primetila je da joj novi raspored obroka sasvim ogovara i da jede u pravo vreme. U potpunosti je prestala da konzumira slatkiše i grickalice što je uticalo na to da posle mnogo godina smrša. Snage joj nije ponestajalo i mogla je da izvodi komplikovane vežbe.

Ovakav način ishrane nije gladovanje i ne dovodi do poremećaja u ishrani. Naprotiv, ova dijeta može da pomogne onima koji imaju problem. Idealna je za ljude koji žele da izgrade zdrav odnos prema hrani, nauče da se ne prejedaju i izbegnu nadutost. Za one koji bi da probaju ovakav način ishrane, bolja varijanta je da krenu sa odnosom posta i hrane 12:12 sati dnevno, pa onda 16:8 i na kraju 20:4.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/msn.com.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 razloga zašto treba jesti turšiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track