Nikad više ne koristite kutiju od sladoleda za drugu hranu: Evo zašto!
Foto: Shutterstock

OPASNO

Nikad više ne koristite kutiju od sladoleda za drugu hranu: Evo zašto!

Žena -

Neadekvatno skladištenje hrane može da ima opasne posledice

Plastična ambalaža koja se koristi za pakovanje namirnica i pića koja konzumiramo u određenim uslovima može da bude štetna za čovekovo zdravlje. Iako ovakve ambalaže stalno prolaze testiranja, potreban je oprez, jer u želji da uštedimo novac, šesto koristimo kutijice od sladoleda, sira i drugih namirnica da u njima skladištimo drugu hranu. Prvi problem jeste to što je plastična ambalaža namenjena za jednokratnu upotrebu, dakle, dok ne potrošite hranu koja se u njoj nalazi. Druga stvar je to što se za različite vrste hrane koristi drugačiji tip plastike. Tako kutije u kojima kupujemo sladoled imaju ambalažu koja je bezbedna da se u njoj čuva ledena poslastica na hladnom mestu.

U slučaju da u nju smestite, na primer, topli ručak u želji da ga ponesete na posao, može da dođe do reakcije sa toplotom i otpuštanja nekih štetnih hemikalija.

foto: Shutterstock

Takođe, plastične kutije od sladoleda nikako nisu podobne da u njih pakujete bilo šta kiselo, poput turšije, jer se ove namirnice s razlogom pakuju u staklene tegle. Što smo duže izloženi toksinima koji se otpuštaju iz plastične ambalaže, odnosno što duže koristimo neadekvatnu ambalažu za pakovanje hrane, to nam je zdravlje ugroženije. Osim toga, zbog otpuštanja hemikalija u hranu, gubi se ukus i miris, pa to više i nije jelo koje ste spakovali u kutiju.

Pročitajte još na portalu Stil:

Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!

Nikad više ne stavljajte hranu u aluminijumsku foliju: Šokantno upozorenje lekara!

Srpski alergolog o neotpornosti naše dece: Mnogo higijene znači bolest, sirotinja ne dobija astmu!

Cena brzog života: Hemikalije iz ambalaže hrane štetne po zdravlje

10 razloga zašto je turšija najmoćniji lek: Čisti creva, sprečava rak, snižava holesterol!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track