Zdraviji i ukusniji od kupovnog svakako je domaći puter, a kada videte koliko se lako pravi, slobodno možete da kažete da ste završili sa kupovinom ove ukusne masnoće, piše Stil.
Pravi se od svega dva sastojka - 950 g milerama i 3/4 kašičice soli!
Jednostavno umutite mileram zajedno sa solju i mutite sve dok ne dobijete dobru gustinu.
Smesa prvo izgleda kao šlag, ali što duže budete mutili, sve više će počinjati da dobija teksturu putera. Kad pogne da se odvaja u komadima, domaći puter je gotov.
Ocedite smesu pomoću cediljke pod mlazom hladne vode. Kad voda postane prozirna, ceđenje je gotovo. Oblikujte puter i odložite u frižider, i potrudite se da ga celog iskoristite najkasnije mesec dana od dana pravljenja.
Napomena: Pre nego što uključite mikser, pokrijte posudu sa mileramom peškirom ili krpom, da vam ne bi prskalo na sve strane.
Pogledajte još na portalu Stil:
Bakin rolat sa džemom: Omiljeni slatkiš našeg detinjstva! (RECEPT)
Pita sa pirinčem i prazilukom: Najukusniji recept za svaku priliku!
Mali kućni trikovi koje ćete od sada uvek koristiti: Za svaki deo vašeg doma! (VIDEO)
Od memljive garaže napravio luksuzan dom: Transformacija koja obara s nogu! (VIDEO)
Genijalan trik za sušenje veša: Brzo i ekonomično, bez mašine!