icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

NAPRAVILI STE PREMASNU SUPU? Potrebna vam je samo jedna namirnica koja upija sve!
Foto: Profimedia

BRZ NAČIN

NAPRAVILI STE PREMASNU SUPU? Potrebna vam je samo jedna namirnica koja upija sve!

Žena

Samo jedna namirnica može vam pomoći da dobijete ukus supe kakav želite. Dovoljno ju je samo položiti u supu i ona će upiti višak masti. Otkrijte još trikova za super supu.
 

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u frižider. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvoriće se na vrhu supe. Tada je samo pokupite kašikom i bacite.

 

Postoji i jedan mnogo brži način. Na premasnu supu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minuta, izvadite ga i bacite. List salate pokupiće višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite.

 

foto: Profimedia

 

Top-trikovi za super supu:

 

- Preretka supa - postaće gušća ako joj dodate malo mrvica hleba ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krompir pustite da se kuva još desetak minuta.

 

- Preslana supa - stavite 2-3 oguljena krompira, skuvajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.

 

- Supu nikad nemojte kuvati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suvo. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca "ključ" na površini.

 

- Supa će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.

 

- Što više povrća stavite u juhu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vreme kuvanja različitog povrća. Celer će se kuvati duže i možete ga odmah staviti s mesom, šargarepa nešto kraće, a brokoli će biti kuvan već za 10 minuta.

 

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.