(FOTO) Prokleti već 720 godina: U najnesrećnijoj kraljevskoj porodici nastradala svaka generacija!
Foto: AP/Valery Hache

Neverovatne sudbine

(FOTO) Prokleti već 720 godina: U najnesrećnijoj kraljevskoj porodici nastradala svaka generacija!

Žena -

Kneževinu Monako osnovao je na prevaru Frančesko Grimaldi, pa je otkako je stvorena obeležena izdajama, razvodima, tragičnim događajima i obmanama, a sve to nastavilo se do danas. Zla kob nadvila se i nad najpoznatije pripadnike ove porodice, s titulama prinčeva i princeza, a iako su se svi nadali da će to prestati brakom princa Renijea III i Grejs Keli, nije bilo tako

Rečima "i živeli su srećno do kraja života..." završavaju se gotovo sve bajke, a mnogi smatraju da život baš kao u bajci imaju i pripadnici kraljevskih porodica. Možda i nemaju uvek priliku da se venčaju s ljubavlju svog života, jer su njihovi brakovi u većini slučajeva dogovoreni, ali znači li to onda da ne žive srećno?

Kada je reč o članovima porodice Grimaldi, najpoznatijim stanovnicima kneževine Monako, njih zaista kao da ne prati sreća, a u 720 godina, otkako je osnovana, ljubavni problemi obeležili su život svakog njenog člana. Sama kneževina nastala je, kažu, na prevaru, prenosi Stil.

Prema legendi, Frančesko Grimaldi je davne 1297. godine, kao prvi član porodice Grimaldi, uspeo da osvoji vlast nad obalnom stenom na kojoj se danas nalazi kneževska palata i to tako što je ušao preobučen u franjevca. Porodica Grimaldi bila je jedna od najbogatijih i najmoćnijih u Đenovi u to doba, a nakon razdora i mnogobrojnih svađa Frančeslo Grimaldi zauzeo je dvorac na obalnoj steni Monaka kako bi dobio uporište za borbu protiv neprijatelja.

Opijen moći, Grimaldi je krenuo u obračun s jereticima i vešticama, koji su ubijani, a takva sudbina nije zaobišla ni lepu devojku koju je silovao. Legenda kaže da je ona postala veštica kako bi mogla da baci kletvu na celu porodicu.

"Nikada ni jedan član porodice Grimaldi neće pronaći sreću u braku", rekla je umirući.

Kletva se, čini se, obistinila jer su kroz vekove životi članova porodice bili obeleženi izdajama, razvodima, tragičnim događajima i obmanama, a sve to nastavilo se do danas.

Opširnije pročitajte OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track