(FOTO) OVO NISU OBIČNI MILJEI: Oni kriju znak opasne bolesti od koje je patila moja majka! Zapamtite dobro!
Foto: Printskrin Facebook

UPOZORENJE SLOMLJENE ĆERKE

(FOTO) OVO NISU OBIČNI MILJEI: Oni kriju znak opasne bolesti od koje je patila moja majka! Zapamtite dobro!

Žena -

Sara Vujlermin je na svom Fejsbuk profilu objavila sliku na kojoj se nalazi gomila miljea. Ova slika je na prvi pogled bezazlena, ali iza nje se krije veliko upozorenje!

Naime, kada je njenoj majci dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, doktori su joj predložili da se posveti hobijima koji će joj um držati aktivnim - popu štrikanja.

"Sve je počelo sa kvadratima. Kako je bolest napredovala, kvadrati su se pretvorili u krugove, a na samom kraju je došla do tačke kada je sa sobom samo nosila klupko i igle i nije ništa štrikala", priseća se njena ćerka Sara.

Ove promene u miljeima koje je pravila njena majka bile su pokazatelj gubitka različitih veština i motoričkih sposobnosti.

Sara priča kako je njena majka napravila na desetine miljea od kada joj je bolest otkrivena 2007. godine. Kada više nije mogla da štrika, porodica je spakovala i sklonila sve njene miljee.

Ipak, oni su nedavno ponovo ugledali svetlost dana.

"Odlučila sam da ih ponovo izvučem i poređam. To je bio emotivan trenutak jer ih nisam videla jako dugo vremena. Zato sam odlučila da ih podelim sa svetom objavim na društvenim mrežama. Želim da ljudi vide i shvate kako neke naizgled obične stvari i promene zapravo mogu da ukazuju na opasne bolesti", priča Sara.

Neki od mogućih simptoma su:

- Problemi sa povezivanjem reči

- Promene raspoloženja bez razloga

- Zanemarujete stvari koje sta nekada rado radili

- Nemogućnost da obaveze odrade do kraja

- Zaboravljate lica i imena ljudi

- Loša orjentacija

- Ponavljanje priče, iznova i iznova

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track