DIJETE U KOJE SE KUNU GVINET PALTROU I KARDAŠIJANKA NE POMAŽU: Ne samo da ne skidaju kilograme već su opasne po zdravlje
Foto: Profimedia

UPOZORENJE NUTRICIONISTE

DIJETE U KOJE SE KUNU GVINET PALTROU I KARDAŠIJANKA NE POMAŽU: Ne samo da ne skidaju kilograme već su opasne po zdravlje

Žena -

Nutricionisti upozoravaju da poznate ličnosti nisu eksperti za ishranu i da se njihovih saveta ne treba prdržavati.

"Oni često izgledaju tako dobro jer se iza njihovog izgleda krije čitava armija ljudi koja je zadužena za to da oni izgledaju besprekorno. Fokusirajte se na vaše zdravlje ne na to kako neka glumica ili pevačica izgleda", savetuje dijetetičar Sian Porter.

Jedna od najvećih zabluda je detoksikacija, koju sam organizam već radi po prirodi i ne postoji način da se to pojača i ubrza.

"Dobra ishrana je ona koja je raznovrsna i uključuje mnogo povrća, neko voće, cela zrna žitarica i lagane proteine. Gubitak težine treba da se zasniva na zdravoj hrani, ograničenim porcijama i aktivnom vežbanju", dodala je Sian.

Ovo su neke od dijeta i planova ishrane poznatih koje morate da izbegavate.

1. Sirova veganska ishrana

Iako se kune u sirovu vegansku ishranu, glumica Gvinet Paltrou nije nutricionista kako savetovala ljude da je to najbolji način ishrane. Odricanje od namirnica životinjskog porekla uz nedostatak zamene, može da dovede do pojave anemije, osteoporoze i upala koje vode u rak.

foto: Profimedia

2. Alkalna dijeta

Alkalna ishrana je isto samo mit koji može da nas spase od raznih bolesti, a u stvari nema uticaja na naš pH i ne leči rak već vodi u deficit vitamina i minerala. Nikakvi suplementi koji su niskokalorični ne mogu da doprinesu zdravlju već samo mogu da ga ugroze, piše San. Izbegavajte šejkove i prašklove i držite se dobre stare zdrave hrane.

3. Ketogenska dijeta

Keto dijeta koja je Kim Kardašijan pomogla da se “steše” posle drugog porođaja zbog velikog i naglog gubitka masti može da dovede do pojave umora, promene raspoloženja i problema sa spavanjem. Dijeta koja se bazira na krvnoj grupi je uspešna samo zato što vas ograničava a neke namirnice i smanjuju unos kalorija, što nema nikakve direktne veze sa vašom krvnom grupom.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track