NOVA GODINA, NOVE ODLUKE: Ova devojka je zacrtala da ostvari nešto VAŽNO, njena ISPOVEST će vas naterati na razmišljanje!
Foto: Printskrin/Instagram

krenula ispočetka

NOVA GODINA, NOVE ODLUKE: Ova devojka je zacrtala da ostvari nešto VAŽNO, njena ISPOVEST će vas naterati na razmišljanje!

Žena -

Prvi januar je uvek poseban. To je vreme rezervisano za nove odluke kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

Nakon što je ispratila staru i dočekala Novu godinu, jedna devojka je ustala sa spremna da krene ispočetka.

"Nešto je prelepo u 1. januaru svake godine jer se uvek započinju stvari ispočetka. Donosimo nove odluke da se vratimo u teretanu, jedemo zdravije ili da štedimo novac. Uvek se trudimo da ispunimo sva obećanja koja smo dale same sebi.

Biću sebi najvažnija

Kad mi je mama rekla da će 2018. godina biti godina za mene glasno sam joj se nasmejala. Pitala sam je po čemu se nadolazeća godina razlikuje od bilo koje druge godine do sada. Tek nakon 45 minuta tuširanja (znaš ono tuširanje kad razmišljaš o svim važnim životnim pitanjima) sam shvatila da je mama možda i u pravu.

Sve te novogodišnje odluke, sve imaju nešto zajedničko. One povezuju veliki most između onoga što jesmo i što želimo. Približavaju nas ideji da budemo najbolja verzija sebe. Bez obzira koliko je ova godina nekima bila loša, kad gledamo u budućnost uvek vidimo samo dobre stvari i nadamo se da će biti sve drugačije.

Izraz "Godina za mene znači da ću si biti prioritet". Ovo ne znači da ću sebe staviti na prvo mesto, a ostale na poslednje. Ne znači da ću hodati uzdignutog nosa i da će mi ego porasti. Posvetiti se sebi znači da počneš sebe da poštuješ i voliš. Počni da voliš sebe kao što voliš i druge ljude. Prepoznaj svoje prave vrednosti.

Budi osoba koja želiš da budeš

Preispituj sebe, nauči nove stvari, izazovi se, iznenadi se, oprosti neke stvari koje već nisi. Što god da radila, samo imaj na umu da sve te stvari radiš zbog sebe i napravi ih bez straha.

Pobrini se da budeš osoba koju voliš, kojoj se diviš i prema kojoj imaš poštovanja. Kaže se: ‘Ako ne voliš sebe, ne može voleti ni druge’ i ja mislim kako je to istina. 2018. će biti godina za mene i ljubav prema samoj sebi i jedva sam čekala da krene.”

(Kurir.rs/ThoughtCatalog, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track