NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BOŽIĆ: Da vam SREĆA, ZDRAVLjE I LjUBAV budu kao najlepši san i sve najbolje na SVETI DAN!
Foto: Kurir

NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK

NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BOŽIĆ: Da vam SREĆA, ZDRAVLjE I LjUBAV budu kao najlepši san i sve najbolje na SVETI DAN!

Žena -

Badnji dan se proslavlja 6. januara, dan uoči Božića, a deo božićnih običaja jeste i da svojim prijateljima uoči Badnje večeri pošaljemo čestitku za zdravlje, ljubav i sreću

Badnji dan i Božić su nerazdvojni, ne samo zato što dolaze jedan posle drugog, već i zato što se dopunjavaju shvatanjima i običajima koje narod vezuje za njih. Evo nekih čestitki koji se šalju na ovaj veliki praznik:

foto: Kurir

* Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje, da ljubav vam bude najlepši san, želim vam sve najlepše na Badnji dan!

* Dok badnjaci vaši gore do božićne divne zore, u božićnoj lepoj noći pozdrav će vam ovaj doći, puno zdravlja, blaga, sreće i srećno vam Badnje veče!

Srećan badnji dan svim pravoslavnim vernicima! #badnjidan #badnjak #badnjevece #kanemeister #kaneparketi

Објава коју дели KANE PARKETI (@kane_parketi) дана

* U dalekom gradu u zimskoj noći Isus spasitelj otvori oči. Od radosti i sreće anđeli zapališe sveće, a jedan od njih reče: "Srećan Božić i mnogo sreće!

* Lepog li jutros jutra, a još lepše biće sutra, sveto drvo kuću krasi, nek se vidi Srbin da si, okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri prsta, daruje nam pravoslavlje, ljubav, radost, sreću, zdravlje, svako dobro, miran san neka donese Badnji dan.

* Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje. Da vam SREĆA, ZDRAVLjE I LjUBAV budu kao najlepši san i sve najbolje neka ti donese ovaj BADNjI DAN!

#badnjidan #bozic

Објава коју дели Ljiljana Savković Lola (@savkovicljiljana_lola) дана

* Zazvoniše zvona stara sa crkava i oltara, molimo se Hristu Bogu za napredak i za slogu. Običaji žive davni, a mi Srbi pravoslavni tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Tako bilo, tako biće, Srbin slavi i slaviće, pravoslavljem duša diše, kada tamjan zamiriše. Neka nam je vera čvrsta, krstimo se sa tri prsta, crkve svete da pravimo i gospoda da slavimo. Srećan Badnji dan!

* Ide Božić, idu dani sveti, da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnoga, da veseo teši žalosnoga, da se sretnik s nesretnikom druži, odbačenom da se ruka pruži, zavađeni svi da se pomire i da LJUBAV BOŽJU svetom šire,da dostojno dočekamo HRISTA i njegovi budemo zaista. SREĆAN BOŽIĆ!

#badnjidan #srecasrecaradost Srecan Badnji Dan!!! ???

Објава коју дели Nemanja Tarapana Petrovic (@nemanja_tarapana_petrovic) дана

(Kurir.rs/Foto Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Naš Božić u Holivudu: Koje svetske face poštuju pravoslavne običaje?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track