Najnovije vesti

SVI VOLE DA POPIJU ČAŠICU VINA, ALI POSTOJI FENOMENALAN SAVET ZA KOJI NISTE ČULI! Za neverovatno uživanje, dovoljno je samo OVO
Foto: profimedia

mali trikovi za vrhunski hedonizam

SVI VOLE DA POPIJU ČAŠICU VINA, ALI POSTOJI FENOMENALAN SAVET ZA KOJI NISTE ČULI! Za neverovatno uživanje, dovoljno je samo OVO

Žena

Otvorili ste flašu vina, ali toliku količinu alkohola ne možete sami da popijete pa ste rešili da  vam ta flaša vašeg omiljenog pića traje nekoliko dana. Možda se ne pitate da li je pametno držati vino otvorenim više dana, ali ipak bi trebalo da povedete o tome računa. 

Stručnjak za vino Kolin Lili dao je par saveta kako da najbolje uživate u vinu kao i da za optimalni ukus vina morate da dovršite flašu istog dana.

To znači da čak i ako ostavite flašu otvorenu samo jedan dan ili dva pre nego opet sipate vino, ukus će već biti drugačiji, verovatno loš.

- Kada otvorite flašu, najbolje je da je popijete u roku od šest sati od otvaranja jer se tako ukus vina ne menja - rekao je Kolin.

foto: profimedia

Od momenta kada je otvorena pa narednih dva ili više dana, flaša vina će imati drugačiji, za neke čak i grozan ukus. Isto važi i za kuvanje, pa zato dobro razmislite kada sledeći put koristite već otvoreno vino za spremanje nekog specijaliteta jer sigurno ne želite da vam takvo vino pokvari ukus hrane.

Kako biste spasili vase vino potrebno je da ga pravilno čuvate. Ako vaše boce sa pampurima čuvate uspravno, onda grešite. Postoji jako dobar razlog zašto u vinarijama čuvaju vino u položenom položaju.

Kritičar za vino Džoan Simon kaže da vino treba čuvati u položenom položaju kako bi ono bilo u kontaktu sa pampurom koji se tako neće osušiti.

foto: profimedia

(Kurir.rs, Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...