BAKA (83) ODRŽALA NAJBOLJU ŽIVOTNU LEKCIJU: Manje brišem prašinu, korov me ne nervira i ništa ne štedim!
Foto: Profimedia

NJENA POUKA JE OBIŠLA SVET

BAKA (83) ODRŽALA NAJBOLJU ŽIVOTNU LEKCIJU: Manje brišem prašinu, korov me ne nervira i ništa ne štedim!

Žena -

Baka je navodno pismo napisala i poslala svojoj prijateljici, a vrlo je praktično i otkriva kako napraviti razliku između važnog i nevažnog.

"Draga Berta,

Više čitam, manje brišem prašinu. Sedim u dvorištu i divim se pogledu, a korov u bašti me više ne nervira. Provodim više vremena sa svojom porodicom i prijateljima i manje radim. Kad god je to moguće, život treba da bude obrazac prijatnih iskustava, a ne izdržljivosti. Sada pokušavam de prepoznam te trenutke i cenim ih.

foto: Profimedia

Ne štedim ništa – koristimo dobar kineski porcelan i kristal za svaku posebnu priliku kao što je gubitak jednog kilograma, ispravna sudopera ili prvi procvetali irisi. Nosim moj dobar sako na pijacu. Moja teorija je da ako izgledam uspešno, mogu da potrošim 28 dolara na jednu malu kesu sa namirnicama. Ne štedim svoj najbolji parfem za specijalne žurke, nego ga stavljam za prodavce i službenike u bankama.

DANAS SVI ČITAJU PISMO PREMINULE DEVOJKE I PLAČU: Imam 27 godina i ne želim da umrem! Sve bih dala za još jedan Božić sa porodicom i dečkom!

“Jednog dana” i “uskoro” gube vrednost u mom rečniku. Ako je vredno da nešto vidim, čujem ili uradim, želim da vidim, čujem, uradim odmah. Ne znam šta bi drugi uradili kada bi znali da neće biti ovde sutra, što svi uzimamo zdravo za gotovo. Mislim da bi nazvali članove porodice i nekoliko bliskih prijatelja. Možda bi pozvali i nekoliko bivših prijatelja da im se izvine i sruše ograde svađa iz prošlosti. Ja volim da ih zamislim kako izlaze u kineski restoran na večeru ili na neku hranu koju najviše vole. Samo nagađam - nikada neću znati.

foto: Profimedia

One male stvari koje nisam završila bi me razljutile kada bih znala da su mi sati odbrojani. Bila bih ljuta što nisam napisala neka pisma koja sam nameravala da napišem ovih dana. Bilo bi mi žao što nisam svom mužu i roditeljima dovoljno često govorila koliko ih volim. Jako se trudim da ne štedim, ne zadržavam, ne odlažem bilo šta što bi uelo smeh u život. I svako jutro kada otvorim oči, kažem sebi da je to nešto posebno. Svaki dan, svaki minut, svaki udah je dar. Možda je naš život postao drugačija pesma od one koju smo zamišljali. Ali dokle god smo ovde, i dalje možemo da plešemo."

Kurir.rs/Brightside.me, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track