PONEKAD NEMATE STRPLJENJA ZA MAMINE SAVETE? Evo zbog čega ih uvek treba poslušati!
Foto: Profimedia

VREDNO SLUŠANJA

PONEKAD NEMATE STRPLJENJA ZA MAMINE SAVETE? Evo zbog čega ih uvek treba poslušati!

Žena -

Budimo iskrene, kada vam majka ponudi još jedan od mnogobrojnih saveta iz sopstvene prošlosti i iskustva, najčešće je - ili ignorišite ili se pitate o čemu to ona priča. No, ispostavilo se da je većina ovih majčinskih zaključaka i saveta nenadmašna.

Pre nego što iz njenih usta čujete: "A lepo sam ti govorila...", usvojite neke od ovih koje vam predstavljamo:

1. Idi na spavanje, draga. Problem će se do jutra rešiti sam od sebe

Kada ste umorne, borba s bilo kakvim problemom je uzaludna. Tako suočene s problemom osećate se puno emotivnije. Nakon dobrog sna, vaša glava će se razbistriti i vaš problem neće izgledati toliko veliki i nerješiv kao što vam se činio noć pre.

foto: Shutterstock

2. Nikada nemoj biti s muškarcem samo zato što se osećaš usamljeno

Imati bilo kakvog partnera nije uvek bolje od solo statusa, kažu psiholozi. Ako vas on ne čini srećnom ili se ponaša prema vama loše, doći ćete u situaciju da ćete se osećati gore i depresivnije nego onda kada ste bile same. Osim toga, ako ste s Gospodinom Pogrešnim, nećete biti dostupne kada naiđe Gospodin Pravi.

3. Ne troši novac na tolike cipele, ostavi sa strane za crne dane

Zažalićete što umesto novih cipela na nogama nemate baš ništa ušteđevine. No, štednja ne mora narušavati vaš modni stil. Umesto da bez razmišljanja trošite novac na kupovinu, svaki mesec ostavljajte sa strane simboličan iznos koji vam neće narušiti budžet.

foto: Profimedia

4. Izađi s njim. Jedan izlazak neće te ubiti

Lepo je imate standardne kriterijume, ali kada odbacite neke tvrdoglavo zacrtane kriterijume vezane za muškarce, upoznaćete mnogo širi krug muškaraca - jedan od njih mogao bi biti vaš savršeni partner.

5. Ona je samo ljubomorna na tebe, ignoriši je

Ne postoji žena koja se bar jednom u životu ne suoči sa ženskom ljubomorom. Devojke koje vređaju druge devojke uglavnom to čine da bi se same osećale bolje, pa ako im uzvratite istom merom, nećete biti ništa drugačije od njih.

foto: Profimedia

6. Glavu gore, draga

Kliše, ali podjednako i lek za vraćanje samopouzdanja. Čak i ako prolazite kroz neke probleme, ako ostanete pozitivne i verujete da će na kraju sve biti u najboljem redu, najverovatnije će tako i biti.

7. Možeš puno toga zaključiti na temelju njegovog odnosa prema majci

Kupio je majci veliki buket i džemper od kašmira za rođendan? Savršeno za nju, ali i za vas. Njegov odnos prema majci postaje temelj za sve njegove buduće romantične odnose. Ako vas voli, možete računati da ćete imati istu pažnju i poštovanje. Ali, ako je mamin sin, budite pažljive - osim ako ne želite da vaša svekrva jednog dana živi s vama.

foto: Profimedia

8. Ako želiš povišicu - traži je

Da, suočavanje sa šefom može biti zastrašujuće, ali i vaš račun u banci. Tražite povišicu, posebno ako je vaš zahtev opravdan i imate savršene argumente za to. Naravno, ne možete samo ušetati kod šefa i reći: "Dajte mi povišicu!" Umesto toga, navedite što ste sve postigle prethodnih godina. Čak i ako vam u tom trenutku ne mogu izaći u susret, dobiće uvid u vaš rad što može biti osnova za buduću povišicu.

9. Nikada ne napuštaj kuću bez pristojnog donjeg rublja. Ne daj Bože, ali što ako završiš u bolnici?!

Kada stignete u Hitnu pomoć, osoblje ima mnogo više briga nego da gleda vaše donje rublje, no pretpostavimo drugu neočekivanu situaciju – šta ako neplanirano završite kod neodoljivo zgodnog frajera koji vam se već dugo sviđa, ali ste mislile da nemate šanse? A lepo vam je mama govorila...

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track