LEKARI SU JE OTPISALI: Odbila je hemioterapije, ali POBEDILA opaku bolest! Sa 74 godine je postala instruktor plesa!
Foto: Profimedia

NIJE GUBILA NADU

LEKARI SU JE OTPISALI: Odbila je hemioterapije, ali POBEDILA opaku bolest! Sa 74 godine je postala instruktor plesa!

Žena -

Vanja Andriolo (79) iz Pule je uprkos lošim prognozama lekara uspela da pobedi tumor. Ne samo da se vratila među žive nego je u 74. godini postala instruktorka plesa.

Smrt supruga bila joj je okidač za rak, ali Vanja je odbila hemoterapiju i vratila se među žive zahvaljujući pravilnoj ishrani, plesu i pozitivnom stavu.

Kaže da joj je upornost na prvom mestu i da svoje telo najbolje poznaje.

"Uprkos teškim dijagnozama još sam tu i biću još, sigurna sam. Iako se bližim 80. godini, i dalje aktivno plešem i šetam po nekoliko kilometara uz more jer to je dobro za zdravlje. Završila sam časove za voditelja plesa kizomba u Londonu, a pre dve godine preminula mi je unuka pa sam se zbog šoka i teških trenutaka razbolela. Ne predajem se, a i dalje ne pijem niti jednu tabletu nego se lečim na svoj način", rekla je nasmejana Dalmatinka.

Rođena Šibenčanka je pre 18 godina sahranila supruga, koji joj je na samrtnoj postelji rekao:

"Ljubavi moja, pleši i uživaj. Ja ću uviek biti s tobom, gledaću te odozgo".

foto: Printscren YouTube

"Tako i živim, a kad god plešem s nekim, zamišljam da je to moj voljeni suprug", dodala je Vanja.

Inače, Vanji su 2008. godine lekari otkrili rak bubrega, a nakon dve godine metastairalo je na jetru i debelog creva.

"Izvadili su mi desni bubreg, a operirana sam u Italiji. Nakon dve i po godine otkrili su i metastaze na debelom crevu i jetri. Izvadili su mi 22 centimetra creva i velik deo jetre. Preventivno su mi uklonili i žuč. Trebala sam da idem na hemoterapije, alI sam ih odbila. Doktori su bili šokirani. Nisu mi davali nadu da ću da se izlečim. Umesto toga pila sam lekovitu graviolu, a povremeno je uzimam i danas."

Ona kaže da rak nikako ne treba smatrati krajem života nego signalom da treba nešto promeniti.

"Stres je glavni okidač teške bolesti, u to sam se uverila na svojoj koži.

Dodaje da je instruktorica plesa kizomba postala sa 74 godine.

"Iako imam problema sa srcem, koje je u tahikardiji, i to nakon što mi je preminula unuka, opet sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokušati rešiti problem na svoj način. Zbog problema sa srcem počele su mi nakon nekog vremena oticati noge, ali sam, nakon što su lekari rekli da treba da pijem neke lekove za smanjenje otoka, odlučila da masiram noge arganovim uljem i tegobe i otok su nestali. Uz ples, pesmu i hladnu glavu može se puno toga promeniti u životu.

Vanja uz osmeh dodaje:

"Onome ko pročita moju priču, a teško je bolestan, želim da poručim da da nikako ne gubi nadu, da ide hrabro napred što god lekari rekli, jer niko ne zna što ga sutra čeka. Živim po svom i tako ću do 105. godine".

Kurir.rs/24.hr, Foto: Profimedia, PrintScreen Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track