MUČITE MUKU SA PODOČNJACIMA: Mislili ste da je uzrok samo neispavanost! Grešite! Evo šta sve utiče...
Foto: Profimedia

promenite navike

MUČITE MUKU SA PODOČNJACIMA: Mislili ste da je uzrok samo neispavanost! Grešite! Evo šta sve utiče...

Žena -

Tamni krugovi ispod očiju su izuzetno čest problem kože kod žena različitih starosnih grupa.

Ovo stanje može učiniti da koža izgleda dosadno i bez života. Raznolikost faktora kao što su hormonske promene, problemi vezani za zdravlje, neuravnotežena ishrana i drugi mogu dovesti do pojave tamnih krugova.

Ali, tamni krugovi su često uzrokovani lošim dnevnim navikama. Način na koji spavate pa do toga kako uklanjate šminku, sve to može uticati na stanje kože oko očiju.

Ne uklanjate šminku

Ovo je još jedna uobičajena svakodnevna navika koja može dovesti do tamnih podočnjaka. Ukoliko često ne uklanjate šminku na pravilan način, vremenom osetljiva koža oko očiju može dobiti tamniju nijansu.

foto: Profimedia

Nedostatak spavanja

Nedostatak spavanja dovodi do sporije cirkulacije krvi, što uzrokuje tamne krugove ispod očiju. Ovo je jedan od najčešćih faktora ne samo za tamne krugove, već i razne druge probleme vezane za kožu.

Dehidracija

Nekoliko studija je otkrilo da postoji veza između dehidracije i tamnih krugova. Ukoliko ne pijete dovoljno vode u toku dana, može doći do pojave tamnih krugova, a koža oko očiju postaje suva i gruba.

Trljanje kože oko očiju

Ovo je još jedna uobičajena navika koja može oštetiti kožu ispod očiju i izazvati promenu boje. Pošto je osetljiva koža oko očiju sklona oštećenjima, trljanje može izazvati reakcije i dovesti do pojave tamne kože.

Pranje lica toplom vodom

Kao što već znate da je koža oko očiju veoma osetljiva i tanka, pranje toplom vodom može dovesti do pigmentacije. Ujutru operite lice hladnom vodom, koja će ukloniti otekline na licu.

Izlaganje sunčevom svetlu

Izlaganje direktnom sunčevom svetlu može negativno uticati na stanje vaše delikatne kože oko očiju. Može izazvati promenu boje kože i preuranjene znakove starenja.

Grubo uklanjanje šminke

Da li uklanjate šminku sa očiju na rigorozan način? Ako je tako, onda možete oštetiti kožu, što dovodi do promene boje i pojave tamnih krugova. Uvek uklonite šminku na nežan način kako biste sprečili oštećenja.

Slaba primena proizvoda za negu kože

Na kraju, loša primena krema za oči može uzrokovati tamniju kožu oko očiju. Na primer, razni pilinzi mogu oštetiti osetljivu kožu. Birajte kvalitetne kreme i proizvode za efektne rezultate.

Spavanje na stomaku

Spavanje na stomaku može uzrokovati zadržavanje tečnosti pod vašim očima. Vremenom se mogu pojaviti sjajni i istaknuti tamni krugovi. Da biste to izbegle, pokušajte da spavate na levoj strani da biste promovisali cirkulaciju krvi i sprečili probleme poput tamnih krugova.

foto: profimedia

Kurir.rs/SrbijaDanas, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track