icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

U ČASNOJ NEDELJI SE NE JEDE ČAK 4 DANA: A ovo su 2 RECEPTA koja se ne kuvaju
Foto: Printscreen

Veliki post

U ČASNOJ NEDELJI SE NE JEDE ČAK 4 DANA: A ovo su 2 RECEPTA koja se ne kuvaju

Žena

Veliki vaskršnji post je najstroži post, a prva nedelja se još i naziva Časna nedelja, kada se treba pridržavati pravila. 

 

U nekim krajevima se cele nedelje žene ne uključuje šporet i jede se bez kašike hrana koja je unapred spremljena. Nudimo vam recepte koje možete koristiti i da se pridržavate pravila.    

 

Mnogi čak prva dva dana ne jedu ništa, a ako su u mogućnosti čak četiri dana ne jedu.

 

 

Gaspaćo

Sem što je puna minerala, vitamina, svežine i energije, veoma se brzo sprema i nije potrebno da uključujete šporet. Pravi se od svežeg paradajza, paprike i krastavca iseckanih na kockice, luka, korijandera, osušenog hleba, luka, maslinovog ulja, jabukovog sirćeta, soli, bibera i vode.

 

Potopiti paradajze u činiju sa vrelom vodom (vrelu vodu uzmite iz bojlera) na 15 sekundi, paradajze ukloniti koristeći kašiku sa prorezima, ohladiti malo pa oljuštiti koru i krupno iseckati. Staviti paradajze u blender, sa belim lukom i peršunom ili bosiljkom, paradajz pireom, krastavcem, paradajz sokom i mutiti dok ne postane glatko. Procediti kroz cediljku u činiju, i gurati kroz cediljku što više. Umešati mladi crni luk, zelenu papriku i fino iseckani krastavac debljine 1 cm sa sokom od limuna i maslinovim uljem. Začiniti solju i biberom i ostaviti da se ohladi 2 sata u frižideru. Neposredno pre serviranja začiniti ponovo ako je potrebno zato što hlađenje smanjuje jačinu ukusa.

foto: Printscreen

Salata sa crvenim pasuljem

Isecite luk na kockice, posolite i stavite u blender. U sve to dodajte oceđeni crveni pasulj iz konzerve, pa malo crvene, zelene i žute paprike. Na kraju dodajte biljni sir, kukuruz i zelenu salatu.  

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Foto Printscreen

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.