icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

(RECEPT) OVO JE IDEALAN KOLAČ ZA POST NA VODI: Poslatica sprema se za čas, a još brže nestane sa tanjira
Foto: Profimedia

ZASLADITE SE

(RECEPT) OVO JE IDEALAN KOLAČ ZA POST NA VODI: Poslatica sprema se za čas, a još brže nestane sa tanjira

Žena

Posna jafa će iznenaditi vaše ukućane i uveriti ih da i od posnih namirnica mogu da se pripremaju izvrsne poslastice, jednako ukusne kao da su mrsne.

Nema razlike! Proverite sami!

 

Sastojci:
* 4 šolje belog brašna
* 4 šolje pšeničnog griza
* 2 šolje šećera
* 100 grama mlevenih oraha (ili rogač, mleveni mak, kokos)
* 1 vanilin šećer
* 1 prašak za pecivo
* narendana kora limuna i pomorandže
* 4 šolje vode.

* 100 grama suvog grožđa
* 3 kašike griza.

 

Za preliv: 4 šolje šećera, 4 šolje soka od pomorandže, 1 pomorandža.
Priprema: Suvo grožđe preliti sa vrelom vodom i ostaviti oko deset minuta da nabubri. Procediti ga i umešati sa grizom. Sve sastojke gore navedene odjednom izmešati, možete umutiti mikserom i ostaviti da testo malo odstoji, oko 10 minuta. Izliti u pleh koji treba prethodno obložiti pek-papirom. Odozgo nabacati suvo grožđe i staviti da se peče u već zagrejanu rernu na 170 ili 180 stepeni (zavisi od vaše rerne). Otprilike se peče 20 minuta a za to vreme je potrebno skuvati sirup. Sok izmešati sa šećerom, ubaciti pomorandže i kuvati oko 20 minuta. Voće izvaditi i sa vrelim sirupom preliti vreo kolač.

 

Ostavite da se kolač prohladi oko 15 minuta, isecite kocke i pustite da još upije sirup. Možete još pečen kolač izbockati čačkalicom da bolje upije. Najbolje je da ga poslužite za nekoliko sati ili sutradan.

 

Kurir.rs/Opanak.net/Šerpica.net/Foto  Profimedia

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...