icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

(RECEPT) OVO JE IDEALAN KOLAČ ZA POST NA VODI: Poslatica sprema se za čas, a još brže nestane sa tanjira
Foto: Profimedia

ZASLADITE SE

(RECEPT) OVO JE IDEALAN KOLAČ ZA POST NA VODI: Poslatica sprema se za čas, a još brže nestane sa tanjira

Žena

Posna jafa će iznenaditi vaše ukućane i uveriti ih da i od posnih namirnica mogu da se pripremaju izvrsne poslastice, jednako ukusne kao da su mrsne.

Nema razlike! Proverite sami!

 

Sastojci:
* 4 šolje belog brašna
* 4 šolje pšeničnog griza
* 2 šolje šećera
* 100 grama mlevenih oraha (ili rogač, mleveni mak, kokos)
* 1 vanilin šećer
* 1 prašak za pecivo
* narendana kora limuna i pomorandže
* 4 šolje vode.

* 100 grama suvog grožđa
* 3 kašike griza.

 

Za preliv: 4 šolje šećera, 4 šolje soka od pomorandže, 1 pomorandža.
Priprema: Suvo grožđe preliti sa vrelom vodom i ostaviti oko deset minuta da nabubri. Procediti ga i umešati sa grizom. Sve sastojke gore navedene odjednom izmešati, možete umutiti mikserom i ostaviti da testo malo odstoji, oko 10 minuta. Izliti u pleh koji treba prethodno obložiti pek-papirom. Odozgo nabacati suvo grožđe i staviti da se peče u već zagrejanu rernu na 170 ili 180 stepeni (zavisi od vaše rerne). Otprilike se peče 20 minuta a za to vreme je potrebno skuvati sirup. Sok izmešati sa šećerom, ubaciti pomorandže i kuvati oko 20 minuta. Voće izvaditi i sa vrelim sirupom preliti vreo kolač.

 

Ostavite da se kolač prohladi oko 15 minuta, isecite kocke i pustite da još upije sirup. Možete još pečen kolač izbockati čačkalicom da bolje upije. Najbolje je da ga poslužite za nekoliko sati ili sutradan.

 

Kurir.rs/Opanak.net/Šerpica.net/Foto  Profimedia

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.