Najnovije vesti

SIMBOLIKA ZA DAN ŽENA: Evo šta vam poručuje muškarac ako vam poklanja OVO cveće!
Foto: profimedia

DAN ŽENA

SIMBOLIKA ZA DAN ŽENA: Evo šta vam poručuje muškarac ako vam poklanja OVO cveće!

Žena

Mnogo vekova unazad kada je komunikacija bila otežana i kada su ljudi morali da smišljaju načine da nekom iskažu svoja najdublja osećanja, najlakše je to bilo uraditi preko cveća.

Svaki cvet nosio je određenu poruku i osećanje, piše Lisa.

Iako je danas moguće na razne načine preneti poruke ili skrivena osećanja, ipak je to ponekad najbolje uraditi preko cveća. Cvećarke uglavnom znaju simboliku i savetuju dame ili gospodu kada nekome namene cveće za poklon. Kako biste bili što bolje upućeni, saznajte u nastavku šta koji cvet znači i kakvu poruku šalje.

Jedna crvena ruža Samo jedna crvena ruža obično simbolizuje ljubav, ali ako dobijete ružu u tamnocrvenoj boji to bi moglo značiti da darodavac veruje da ste stidljivi i da treba vam podstrek za više samopouzdanja. Ukoliko vam je neko poklonio crnu ružu, nemojte se uvrediti, ali ovakvo cveće je po nekim verovanjima za veštice.

foto: profimedia

Uvela ruža Nema mnogo dileme šta znači kada dobijete uvelu ružu: “Ne želim da te vidim nikada više.

Žuta ruža Simbolika žute ruže može da označava uživanje ili ljubomoru, ili da neko želi da vam bude samo prijatelj.Žute hrizanteme Buket žutih hrizantema je najbolji poklon da nazdravite nekome ili mu čestitate, ali u viktorijansko vreme, simbolika ovog cveća bila je potpuno drugačija. To je bio simbol uvrede i poniženja.

Narcis Danas se žuti narcisi koriste kao simbol u kampanjama za podršku u istraživanjima lečenja karcinoma, ali nekada davno koristili su se da izraze divljenje nekom vitezu.

foto: profimedia

Bela ohrideja Elegantan cvet za elegantnu damu! Ovo se naročito odnosi ako ste ovaj nežni cvet namenili dami koja je starija od vas. To znači da se divite njenom šarmu i gracioznosti. Često se preporučuje da belu orhideju namenite svekrvi.

Buket gerbera i ruže Kombinacija ovog divnog cveća bila je popularna tokom viktorijanskog perioda, ali i danas. Ukoliko dobijete ovakav buket, budite ponosni, jer neko želi da vam poruči da ste graciozni i neodoljivi. Takođe možda da simboliše i tajnu ljubav ili prosidbu.

Ukoliko dobijete ljiljan, neko želi da vam poruči da ste lepi! Međutim, to zavisi i u kojoj ste dobili ovaj divan cvet. Nekada davno ovaj nežni cvet nije imao pozitivnu simboliku. Uglavnom se darivao ako nekome želite da poručite "Prezirem vas".

Ovaj divan cvet pre mnogo vekova bio je povezan sa grčkim bogom Apolonom. Darivan je nekome pre nego što bi istrčao maraton ili krenuo na dug put. Žuti zumbul je takođe darivan za iskreno izvinjenje.

Prelepi karanfili mogu simbolizovati bogatstvo, ali i preneti dosta poruka. Ružičasti: "Nikada te neću zaboraviti”, beli – nevinost (zato su česta dekoracija na venčanjima). Crveni – "Moje srce kuca za tebe".

foto: profimedia

Kurir.rs/Lisa, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART! Ni u ludilu nemojte da kupujete onu pod brojem 7

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...