SRBI NISU KUPOVALI POKLONE ZA OVAJ PRAZNIK SAMO SU IH PROSLEĐIVALI: A evo šta treba da odnesete bračnom paru za Mladence!
Foto: Profimedia

VEROVANJA

SRBI NISU KUPOVALI POKLONE ZA OVAJ PRAZNIK SAMO SU IH PROSLEĐIVALI: A evo šta treba da odnesete bračnom paru za Mladence!

Žena -

Ako ste od onih koje ovih dana muči pitanje kako izabrati pravi poklon za mladence, daćemo vam nekoliko saveta i predloga.

Prvo se raspitajte kod mladog bračnog para ili njihovih roditelja šta im od pokućstva nedostaje ili šta bi još želeli da imaju.

Pošto se za Mladence obično poklanjaju mali kućni aparti, posuđe, i ostale važne potrepštine za domaćinstvo, razmislite prvo koliko novca možete izdvojiti za to. U skladu sa odabranim poklonom i iznosom novca treba odabrati i željeni poklon.

Najbolje je da odaberete nešto interesantno i korisno, što znate da će mladom bračnom paru poslužiti u kući.

Etnolog Vesna Marjanović kaže da se, na osnovu etnoloških istraživanja, može reći da se u praksi dešavalo da u jednom užem krugu ljudi određeni pokloni kruže.

Prvo bi nekome bili poklonjeni za svadbu, pa bi posle oni koji su ih dobili to poklonili za mladence, pa se dešavalo da servis sa čašama ili tanjirima više puta promeni svog vlasnika, otkrila je Marjanovićeva.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Mondo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sutra slavimo Mladence: Ako želite da vam brak uspe, čim ustanete uradite OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track