Ako vam je ostalo neko jaje od Vaskrsa ili vam se više ne jede, nemojte ga bacati odmah.
Od njih možete napraviti ukusan namaz, ako im dodate sledeće namirnice:
Sastojci:
- 1 glavicu crnog luka
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 240 grama tunjevine u biljnom ulju
- 100 grama putera
- malo senfa
- so, biber, limunov sok, vorčester sos, po želji
Način pripreme:
- Luk sitno iseckajte.
- Puter penasto umutite, a tvrdo kuvana jaja i tunjevinu sitno isecite ili izgnječite viljuškom.
- U puter umešajte pripremljeni luk, jaja i tunjevinu.
- Dodajte senf, so, biber, vorčester sos i malo limunovog soka.
- Sve dobro izmešajte i stavite u frižider da se malo ohladi.
Najbolje ga je mazati na prepečen hleb.
Kurir.rs/Foto: Profimedia