Najnovije vesti

ŽENE, OPREZ: Ovaj estetski tretman volite, a niste svesne da može biti SMRTONOSAN!
Foto: Printscreen Instagram

UPOZORENJE

ŽENE, OPREZ: Ovaj estetski tretman volite, a niste svesne da može biti SMRTONOSAN!

Žena

Brazilsko podizanje zadnjice je sve popularniji trend u svetu estetske hirurgije.

 

Tome su naročito doprinele poznate ličnosti poput Kim Kardašijan i Niki Minaž, kao i Kloi Kan kojima se ceo svet divi zbog pozamašne guze.


Ali, podizanje zadnjice je jedna od estetskih operacija sa najvećim rizikom za smrtni ishod, prenosi MultiSociety Gluteal Fat Grafting Task Force.

 

Oni su pozvali estetske hirurge da revidiraju njihove metode što pre kako bi se smanjila smrtnost kod pacijenata. Ovo upozorenje dolazi nakon tri smrtna slučaja na Floridi posle Brazilskog podizanja zadnjice.


Upozorenje je da se hirurzi drže podalje od živaca gluteusa kada pokušavaju da postignu efekat izgleda breskve kod pacijenata. Smrtost je velika i iznosi 1 na 3.000 operisanih, što ovaj zahvat čini najrizičnijim u oblasti estetske hirurgije.

 

Do problema dolazi usled zapušenja vena gluteusa i arterija mastima. Autopsija preminulih pacijentkinja pokazala je i da su hirurzi ubrizgavali masti dublje nego što treba. Savetuje se da pacijenti koji žele da uvećaju zadnjicu ipak izaberu proceduru koja traje duže i da ne ubrizgavaju svu količinu masti odjednom.

 

Lekarima se savetuje da se drže dalje od vena gluteusa i nerava, dok masti treba ubrizgati na određena mesta i to iz više puta i ne preduboko. Instrumenti moraju da budu laki za korišćenje i da se njima precizno upravlja kako bi se izbegle posledice. Sa svakim pacijentom treba porazgovarati pre operacije i upozoriti ga da je smrtnost kod ovog zahvata velika.

 

Kako bi povećali zadnjicu lekari koriste masti iz drugih delova tela. Brazilsko podizanje zadnjice dobilo je naziv po zahvatu koji je izveo doktor Leonard Grosman koji je uvećao zadnjicu pacijentkinji iz Brazila.

 

Kim Kardašijan nikada nije priznala da ima implante u zadnjici, a čak je u jednoj epizodi svog rijalitija otišla na skener ne bi li to dokazala, piše dailymail.co.uk.

 

Ipak, 2016. godine oštro oko fanova uočilo je da nešto nije ok sa njenom zadnjicom, a ona se branila da je to posledica loše ubrizgane injekcije za psorijazu.

 

Britanski model Kloi Kan otkrila je da prošle godine nije mogla da sedi 6 nedelja nakon što se podvrgla tretmanu Brazilskog podizanja zadnjice. Lekari savetuju sve koji razmišljaju o ovoj operaciji da se dobro informišu i razmisle o posledicama.

 

Leto će još malo! ??☀️ Jeste krenuli sa pripremama?! ?

A post shared by Elizabeth Ela⚡️ (@about_elizabeth) on

Kurir.rs/Foto: Printscreen Instagram

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...