Najnovije vesti

PAZITE DA NE OŠTETITE KOŽU: Evo kako da se IZDEPILIRAJTE kod kuće!
Foto: Profimedia

SPREMITE SE ZA LETO

PAZITE DA NE OŠTETITE KOŽU: Evo kako da se IZDEPILIRAJTE kod kuće!

Žena

Depilacija je uvek delikatan posao. Ako odaberete uklanjanje dlačica toplim voskom i to u kućnoj varijanti morate da obratite pažnju na nekoliko segmenata da biste izbegli greške koje mogu da vam ošetete kožu.

 

Vosak nanosite u smeru rasta dlačica. Ovo je najbolji način, jer ako stavite vosak u smeru suprotnom od rasta dlačica doćiće do lomljenja dlačica, pa će one opet izrasti ranije nego što očekujete.

 

Obrve

Najsigurnije je da voskom uklonite deo iznad nosa, između obrva, a ostatak uklonite pincetom. Pazite na temperaturu voska jer je koža oko obrva izuzetno tanka i osetljiva.

 

Nausnice

Područje oko usana je jako osetljivo pa tu posebno morate da pazite da koristite odgovarajuću vrstu voska. Ne preporučuje se korišćenje istog voska kao na nogama. Ako ne koristite vosak koji odgovara vašem licu, može doći do slabijeg uklanjanja dlačica, do oštećenja gornjih slojeva kože ili iritacije kože. Dlačice na nausnicama depilirajte deo po deo, od krajeva ka centru usana. Iako vam se čini da je to malo područje koje možete skinuti u jednom potezu, tako povećavate mogućnost za povredu kože.

 

Brada

Urasle dlačice najčešće stvaraju dlačice koje su slomljene, a ne iščupane s korenom. Bradu takođe depilirajte deo po deo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Kolektiva.me/Foto Profimedia

OBRATITE PAŽNJU: Evo kako da se najbolje izdepilirate kod kuće!
 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Depilacija šećernom pastom

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...