OVI TRIKOVI STVARNO PALE: Evo kako da uštedite novac iako imate malu platu!
Foto: Profimedia

pokušajte

OVI TRIKOVI STVARNO PALE: Evo kako da uštedite novac iako imate malu platu!

Žena -

Štednju učinite delom svog života, bez obzira kolika su vam primanja.

Evo 10 sjajnih saveta koji će vam pomoći.

Minimalizam

Ono što je trenutano popularno u drugim područjima života, možete lako iskoristiti i na finansije. Sigurno vam je poznato sledeće: Ulazite u kupatilo, a gomila kozmetičkih proizvoda zabljesne te već pri ulasku. S tim je sada kraj. Kupujte kozmetičke proizvode komad po komad i iskreno se zapitajte koliko ih često koristište i da li su baš svi neophodni? Kad ste ih poslednji put koristile? Videćete kako će se broj smanjiti. Manje je više! A to vredi i za sve ostalo od odeće... Jer, da, gomilamo čak i hranu pa na kraju i deo nje završi u đubretu.

100 dinara trik

Ne, to nije mađioničarski trik, ali će učiniti čuda za vaš novčanik. Dakle, svaki put kad vam u ruke dođe novčanica od 100 dinara stavite je na stranu i kasnije u kasicu. Iznenadićete se kad otvorite kasicu ako vam bude neka frka.

Samo keš

Podignite novac sa bankomata – jednom nedeljno - i to svotu koju možete da potrošite te nedelje. Karticu sklonite potom u fioku. Zapisujte sve svoje izdatke. Videćete kako će se potrošnja smanjiti.

Trik s kovertom

Ovo je vrlo jednostavan, ali superučinkovit trik. Odredite tačno koliko možete da potrošite za mesec dana. Stavite tu svotu u kovertu i vadite novac kada je potreban. I nema varanja!

foto: Profimedia

Kod tebe ili kod mene?

Naš prvi savet za jednostavnu štednju: pozovite prijatelje kod sebe. Osim što nećete potrošiti toliko novca kao u kafiću, mnogo je udobnije nego većina glasnih i zadimljenih lokala.

Male stvari čine život srećnim

I upravo je štednja na velikim stvarima bolja. Napravite spisak velikih stvari koje želite i jednom godišnje priuštite sebi jednu.

Zbogom, kupovino iz frustracije

To zaboravite! Zašto? Kad ste frustrirane zbog nečega i idete u kupovinu, onda najčešće sumanuto trošite – jer se time tešiš i nagrađuješ. To nikako nije dobro – niti za novčanik, niti za tvoje živce.

7 dana i 10-minutno pravilo

Kad želite nešto da kupite, nemojte to odmah da uradite, nego pustite da prođe malo vremena i gledajte druge stvari po prodavnici 10-ak minuta. Ako još uvek baš jako želite tu stvar, onda odmah na kasu! Ako ste nesigurne, bolje se zaustavite. Dobro razmislite. Posebno kada je reč o većim investicijama – neka prođe sedam dana da dobro razmizlite. Kod kuće – ne u prodavnici.

Bez pritiska

Kad smo u žurbi i pod pritiskom idemo u kupovinu, obično nam u kolicima završi nešto neplanirano. Nikada nemoj da idete u kupovinu ako negde žurite i ako nemate vremena – u tim slučajevima kupuje se jedino ono najnužnije.

Dalje ruke od onlajn kupovine

Klik ovde, klik tamo i ode pola plate! Tako je jednostavno kupovati putem Interneta – upravo zato nemojte to da radite! Imajte na umu šta vam je zaista potrebno. Još jedan praktični dodatak: nema troškova poštarine, čekanja i puta do pošte.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track