ŽENE, VODITE RAČUNA: Ove loše navike su glavni krivac opuštenih grudi!
Foto: Profimedia

stručnjak otkriva

ŽENE, VODITE RAČUNA: Ove loše navike su glavni krivac opuštenih grudi!

Žena -

Bilo da imate male, velike, zategnute ili opuštene, grudi tokom godina mogu u velikoj meri da promene oblik, pa i samu veličinu.

Doktor Dirk Kremer sa klinike Harley Street Aesthetics iz Engleske, otkrio je da na opuštanje grudi najviše utiču genetika i starenje.

Spavanje na stomaku

Iako je mnogima ovo najudobnija poza za spavanje, doktor Kremer tvrdi da je zapravo najgora za vaše grudi, zato što su one pritisnute na dušeku satima.

Takođe, po grudi nije dobro ni da spavate na boku, jer ovaj položaj izaziva istezanje ligamenata na grudima – jedino ako spavate sa jastukom ispod grudi koji služi kao podrška. Najbolje je da spavate na leđima, savetuje cenjeni lekar.

foto: Profimedia

Vežbe visokog inteziteta

Kada je reč o vežbanju, doktor Kremer priznaje da mnogi imaju podeljena mišljenja.

Neki stručnjaci tvrde da pokreti grudi, kao na primer kada trčite mogu da uzrokuju gubitak kolagena na grudima. Bez obzira koje vežbe radite, važno je da nosite opremu dobrog kvaliteta, posebno sportski grudnjak.

Ne skidate grudnjak

Da li nositi grudnjak sve vreme ili ne, pitanje je o kome se godinama raspravlja. Doktor Kremer kaže: "Prema studijama francuskih naučnika, podrška grudnjaka zapravo slabi mišiće grudi, utičući da one padaju."

Sa druge strane, on smatra da nošenje grudnjaka može da sprečiti opuštanje koje nastaje s godinama. Najbolje bi bilo da ga nosite sve vreme, a "kad god ste u prilici da ga skinite, to uradite."

Preskačete stavljenje kreme za sunčanje

Izloženost UV zracima bez zaštitne kreme za sunčanje može da dovede do stvaranja bora i ima isti efekat na grudi – gubitak kolagena i oštećenje kože.

Promena težine

Naglo gojenje ili mršavljenje je loša za celokupan organizam, pa jednako i na grudi.

Svaki put kada dobijete i gubite kilograme, tkivo grudi postaje sve slabije, a vremenom i opuštenije.

Pušenje

Takođe jedna od loših navika koja utiče loše po celokupno zdravlje, ali ako vam treba još jedan razlog da prestanete da pušite, razmislite o svojim grudima.

"Svaka cigara utiče na starenje, tako što smanjuje snabdevanje krvi na površinu kože", zaključuje Kremer.

foto: Profimedia

Kurir.rs/SuperŽena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track