Najnovije vesti

Kako da vam u kući uvek bude optimalna temperatura: Uštedećete novac za klimu i grejanje!
Foto: Promo

Najisplativije

Kako da vam u kući uvek bude optimalna temperatura: Uštedećete novac za klimu i grejanje!

Žena

Kad je napolju vruće, potrebno je dosta vremena, ali i struje da se prostorije rashlade, pa samim tim i dosta novca

U letnjem periodu se često nameće problem održavanja željene temperature u prostorijama kao i njeno postizanje kada su napolju velike vrućine. Stručnjaci preporučuju da temperatura u prostoru u kome boravite bude oko 5°C manja u odnosu na spoljnu. Međutim ukoliko je napolju 37°C kada temperaturu spustite na 32°C to svakako neće biti dovoljno i vi ćete klimu naravno podesiti na niže.

 

foto: Promo

 

Pri visokim spoljnim temperaturama postizanje željene temperature može zahtevati dosta vremena što za sobom vuče i velike troškove električne energije, češće servisiranje klima uređaja kao i samu nelagodnost dok čekate da se prostorije rashlade. Navodimo vam nekoliko saveta kako da predupredite sve ovo i da kad započnete hlađenje prostora ne prođe mnogo vremena dok ne postignete ciljnu temperaturu.

 

foto: Promo

 

Pre svega neohodno je u jutarnjim časovima provetriti sve prostorije tj. napraviti promaju da uđe svež jutarnji vazduh a zatim pre nego temperatura krene da raste pozatvarati sve prozore i spustiti roletne ili navući zavese.

 

foto: Promo

 

Dobra izolacija na kući ili stanu doprineće tome da spoljni uticaj temperature ne deluje brzo na unutrašnju mikroklimu.

 

Zamena dotrajalih prozora i roletni modernijim varijantama koje danas postoje u ponudi značajno utiču na održavanje željenog nivoa temperature u životnom prostoru. Danas možete naći razne varijante PVC i Aluminijumske stolarije koje možete pogledati OVDE koje imaju veoma nizak stepen provodljivosti i čime možete sprečiti spoljni uticaj. Paketi stakla koji mogu biti instalrani u prozore imaju različite varijacije koje mogu poboljšavati njihovu izolacionu sposobnost, te tu možete naći troslojno staklo sa niskoemisionim filmom, pamplex staklo u paketu, punjeje različitim gasovima (argon, kripton i sl.), a debljine termopan paketa se mogu kretati od 24mm do 44mm. Nesto više o staklima za prozore možete pročitati OVDE pa pri kupovini prozora biti informisani o svim mogućnostima.

foto: Promo

U firmi za prozvodnju pvc i aluminijumske stolarije MR PVC SISTEM možete dobiti sve informacije o aktuelnim akcijama i pogodnostima kupovine stolarije kao i kompletnu uslugu vezanu za zamenu stare i montažu nove stolarije. Uz redovno plaćanje kreditnim i debitnim karticama stolariju i preteću opremu ovde možete kupovati kreditnim karticama Banke Intese Master&Visa i

 

AMERICAN EXPRESS do 12 mesečnih rata bez kamate.

 

 

Foto: Promo

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...