POSETITE PORODIČNO MELLIEHA BAY: Ovo je najveća i najlepša peščana plaža Malte!
Foto: Promo

POSETITE PORODIČNO MELLIEHA BAY: Ovo je najveća i najlepša peščana plaža Malte!

Žena -

Mellieha Bay je najveća i najpopularnija plaža na Malti,koja je ujedno i jedna od najposećenijih. Nalazi se na severnom delu glavnog, najvećeg ostrva Malte, u blizini istoimenog gradića Melliehe. Plaža je još poznata i pod nazivom Għadira ( a-deerah) zaliv, prostire se obalom u dužini od oko 800 m i nagrađena je plavom zastavom, koja se smatra odlikom kvaliteta, baziranom na čistoći vode, uređenju okruženja, bezbednosti i ponuđenim uslugama, između ostalog.

foto: Promo

Mellieha je idealna za kupanje i plivanje sa porodicom jer se u dubinu dolazi laganim, postepenim hodom kroz plićak, koji ne traje čitavu večnost, ali vas neće iznenaditi ni nagli „upad“ u dubinu. Na samoj plaži, i u moru, na raspolaganju su brojni sadržaji za zabavu i uslužni objekti koji će obogatiti i ulepšati boravak na suncu. Možete se oprobati u vožnji kajaka, skijanju na vodi, surfovanju na vetru, vožnji na popularnoj „banani“… Odlične aktivnosti koje su zabava za celu porodicu.

Dakle, šta su sve prednosti ove plaže, ovog prelepog mesta na Malti, kada je u pitanju porodični odmor sa decom? Jednostavan ulazak u vodu, sa pristojnom udaljenošću do duboke vode, olakšaće najmlađima igru, kupanje i plivanje, a njihovim roditeljima smanjiti brigu. Možda neki mališan u ovim sjajnim uslovima prvu put i zapliva. Na obali se nalazi nekoliko restorana i barova, kao i dva hotela, ali je i povezanost mesta javnim prevozom odlična. Od juna do septembra, na plaži su čuvari, prva pomoć i drugi, zaslužni za organizaciju i dobro upravljanje, čime je upravo, ova plaža i zavredila plavu zastavicu. Ono što je možda i najvažnije porodicama sa decom, nema straha od dokolice. Na plaži se osim bistrim morem za kupanje, možete zabaviti na bezbroj drugih načina, koje smo već naveli. Na plaži je moguće iznajmiti suncobrane i ležaljke, ali nije neophodno, jer postoje i zone na kojima se možete slobodno razbaškariti samo sa svojim peškirima, koliko vam prostor dozvoli.

foto: Promo

Najbolja vest je zapravo da je u hotelu Mellieha Bay gratis boravak za dvoje dece! Hotel ima 4 zvezdice, udaljen je od mesta Mellieha samo 3 km, a od Valete, glavnog grada Malte oko dvadesetak kilometara (koliko je udaljen i od samog aerodroma). Hotel poseduje svoju plažu do koje se dolazi stepenicama, a na neznatnoj je udaljenosti od gore spominjane i hvaljene plaže Ghadira. Takođe, može se pohvaliti i odličnom lokacijom u odnosu na autobusku stanicu javnog prevoza, što gostima omogućava lak obilazak ostatka ostrva, kao i blizinom terminala za trajekt kojim se odlazi na obilazak druga dva, po veličini i značaju najveća ostrva – Gozo i Komino.

Ne samo da deca u hotelu imaju mogućnost da borave besplatno, već su u oba bazena, odvojeni delovi za decu, postoji dečiji klub u okviru hotela, zatim škola ronjenja, kuglanje i dnevna i večernja animacija, kako za decu, tako i za odrasle.

foto: Promo

Više informacija o polascima, cenama i samom hotelu, saznajte na zvaničnom sajtu turističke agencije 1 A Travel

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track