SPASITE BRAK ZA 5 MINUTA: Psiholog otkriva tajnu kako da NIKADA ne upadnete u rutinu! Sve može biti kao na POČETKU!
Foto: Profimedia

POVEZIVANJE

SPASITE BRAK ZA 5 MINUTA: Psiholog otkriva tajnu kako da NIKADA ne upadnete u rutinu! Sve može biti kao na POČETKU!

Žena -

U tzv. fazi medenog meseca, veza je ispunjena ljubavlju i uzbuđenjem, no vrlo brzo na snagu stupaju drugi prioriteti.

Rezultat je toga da parovi upadnu u monotonu rutinu i sve se više posvećuju obvezama izvan same veze. Pa, kako se ponovno povezati i vratiti odnos na početne postavke?

foto: Profimedia

Psiholog Belinda Vilijams kaže kako je najjednostavnije vratiti iskru u brak tako što ćete ga svaki dan začiniti s nekoliko "mikro trenutaka" – petominutnih isečaka u kojima parovi uzimaju vreme kako bi se povezali.

Ona je otkrila jednostavnu tehniku koju predlaže svojim klijentima s problemima u vezi ili braku. Za nju su ti mikro trenuci najmanje prilike u kojima pokazujete partneru da ga volite i da vam je stalo.

"To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na sastanku i rastanku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi u lice, izražavanje zahvalnosti ili neki sitan poklončić poput čokoladice koju vaša bolja polovina najviše voli", objasnila je psiholog.

"Parovi obično misle da se računaju samo veliki gestovi, ali to znači da treba da prođe dosta vremena dok se takvo što ne dogodi, a to nije često. “Zato uzmite ono što možete dobiti. Iskoristite maksimum od malih stvari”, zaključila je Vilijams.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track