Najnovije vesti

NE SAMO ŠTO UTIČE NA PSIHU, VEĆ I NA LEPOTU: Svaki dan treba da legnete u OVO VREME i probudićete se prezadovoljni!
Foto: Profimedia

BITAN JE PERIOD

NE SAMO ŠTO UTIČE NA PSIHU, VEĆ I NA LEPOTU: Svaki dan treba da legnete u OVO VREME i probudićete se prezadovoljni!

Žena

Svi znamo da je, za lepotu i zdravlje važno, dobro se naspavati i odmoriti.

Dobar san utiče na kožu, lice, telo, smanjuje stres, a osim što utiče na fizički izgled, veliku ulogu ima i u našem kognitivnom sistemu, pomaže u produktivnosti, radu mozga i učenju i na zdravlje celog organizma.

Tokom spavanja koža se regeneriše, nove ćelije zamenjuju stare i ponovo se postiže zdrava ravnoteža. Danas jednostavno "zaglavimo" ispred televizije, pa se dogodi kasno odlaženje na spavanje.

foto: Profimedia

Najveća robna marka kreveta, radila je istraživanje kako bi saznala u koliko sati treba da idete na spavanje kako bi ujutru izgledali lepo i odmorno.

Istraživanjem su otkrili da je ključ dobrog izgleda u odlasku na spavanje u 21:45 s buđenjem u 6:55 ujutru. Istraživanje je pokazalo da je 60 posto ispitanika potvrdilo kako im odlazak na spavanje u to doba pozitivno utiče na psihološke sposobnosti, a 40 posto je izjavilo da im utiče i na ponašanje taj dan.

foto: profimedia

42 posto je izjavilo kako imaju bistrije oči, a 20 posto da im je koža čistija.

"Mnogi od nas troše velike iznose novca kako bi se lepo osećali i izgledali. Zaboravili smo da dobrim i kvalitetnim snom možemo sve to postići bez trošenja novca. Naravno, bitno je i samo okruženje koje nam mora odgovarati, odnosno miran prostor s dobrim krevetom i stvaranje rutine određenog vremena za spavanje", savetuje Nil Robinson kompanije.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...