SVI ZNAMO DA JE DORUČAK ZASLUŽAN ZA ENERGIJU TOKOM DANA: A evo šta treba ujutru da jedete prema horoskopskim znacima!
Foto: profimedia

vodič za idealan doručak

SVI ZNAMO DA JE DORUČAK ZASLUŽAN ZA ENERGIJU TOKOM DANA: A evo šta treba ujutru da jedete prema horoskopskim znacima!

Žena -

Svi znamo kako je važna raznolika i uravnotežena ishrana, ali i to da je doručak prvi i najvažniji obrok u danu.

Astrolozi i numerolozi sastavljaju brojne vodiče za poboljšanje kvalitete života u skladu sa zvezdama. U jednom od takvih vodiča, osvanule su i preporuke za idealan doručak po horoskskim znacima.

Bik Bikovi su poznati kao strpljivi i racionalni ljudi, ali i kao oni koji nisu skloni brojanju kalorija. Upravo zato horoskop im preporučuje da se ujutro opuste i uživaju u dobrim palačinkama ili salati s jajetom. Mi bismo uvek preporučili zdrave varijante palačinki.

foto: profimedia

Blizanci Među blizancima se, prema horoskopu, kriju najinteligentiji ljudi. Brzo uče, prepuni su općih informacija i neprestano su u žurbi. Upravo zato skloni su preskakanju doručka. Ljubitelj su slanih okusa pa putem često zgrabe neko slano pecivo. Ipak, pametno bi im bilo u doručak ubaciti i jaje.

Rak Rakovi su, po svojoj prirodi brižni i osetljivi ljudi, a, kad je u pitanju hrana, poznati su kao igrači na sigurno. Skloni su izboru klasičnih namirnica i jela. Eksperimenti nisu za njih pa bi njihov prvi izbor bile palačine s čokoladom ili medom. Od zdravijih varijanti, svidele bi im se zobene pahuljice.

Lav Za lavove se odavno zna da su velikodušni, kreativci i optimisti. U svetu u kojem živimo, takav je stav teško održati pa potpuno razumemo zašto žude za težom i masnijom hranom, a veliki deo njih voli i pikantno. I njihov zdravi izbor bila bi jela s jajima uz malo mesa ili sira, ali ne treba se čuditi ako ujutro naiđete na lava koji jede testeninu s umakom ili pikantnu picu.

foto: profimedia

Devica Iako se smatraju marljivim, organizovanim i pedantim osobama, device su prilično lenje kad je reč o pripremi hrane. Ipak, izuzetno paze na svoje zdravlje. Te dve osobine pomalo su protivrečne, devicama je izbor relativno uzak. Njihove omiljene opcije su posni sir s voćem ili smutiji.

Vaga Vage su poznate kao izuzetno društvene osobe. Prema tome, uživaju i u doručku s društvom pa je kafa ujutru nezaobilazna. Kad je reč o hrani, opcije vage većinom su opšte prihvaćene stvari, poput raznih peciva sa sirom.

Škorpija Škorpije su poznate kao osvetoljubljivi, ali odani i strastveni ljudi, a cimet je sastojak koji se nekako baš ljubi uz te karakteristike. Iako u njihov širi izbor ulaze sva slatka peciva, posebno, navodno, cijene ona koja sadrže dozu cimeta.

Strelac

Strelac s radošću prihvata i podržava sve nove ideje. Upravo zato otvoren je za slatke i slane recepte sa semenkama. Idealan doručak za njega bio bi puding s dodacima voća. Takođe, rado bi prihvatio i omlete sa semenkama.

Jarac Jarci važi za veoma praktične i ambiciozne osobe. Osim što treba biti zgodan za pripremu, njihov doručak mora ih dugo držati sitima. Jarci, naime, nemaju vremena za gubljenje na užinu. Horoskop im propisuje kombinacije s jajima ili zobenu kašu s bananama i orašastim plodovima.

Vodolija

Vodolije jako paze šta unose u svoj organizam, skloni su alternativnim oblicima lečenja te veruju da je hrana lek. Logično je da jako paze što jedu kao svoj prvi obrok u danu. Preferiraju zobene pahuljice ili kombinacije s grčkim jogurtom.

Ribe

Ribe su intiutivne i srdačne osobe, ali u poslu su često neumoljive te su uspešni biznismeni. Ne pokazuju često posebne sklonosti nekoj hrani pa njihovi odabiri variraju od krofni do zobenih pahuljica. Simpatično je to što ribama nije problem deliti hranu s drugima.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss724.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track