SAVETI ZA UDATE ŽENE OD PRE 100 GODINA: Muškarci su perverzni, odbijajte ih svaki dan! Pravite se MRTVE, BOLI VAS GLAVA ili mu tokom seksa pričajte o kućnim poslovima
Foto: Profimedia

ČUDNI SAVETI

SAVETI ZA UDATE ŽENE OD PRE 100 GODINA: Muškarci su perverzni, odbijajte ih svaki dan! Pravite se MRTVE, BOLI VAS GLAVA ili mu tokom seksa pričajte o kućnim poslovima

Žena -

Čednost, lišena bilo kakve seksualnosti, tokom 19. veka bila je poželjna ženska vrlina, osim, naravno, za potrebe rađanja dece. Saveti koje su tadašnje žene dobijaleu najmanju ruku su danas čudni.

Ženama se tako savetovalo da pokažu svojim muškarcima da na seksualni odnos ne pristaju tek tako i da, ako je moguće im predstave tako da na njega pristaju protiv svoje volje.

U to vreme knjiga Rut Smiters iz 1894. godine "Seksualni saveti za supružnike"u kojima je ona iznela sijaset saveta na supružnike danas su vrlo diskutabilni, ako ne i šokantni.

Rut tako savetuje ženama da odbiju svog muškarca. Ako to ne učine, dodaje, on će svakodnevno da traži seks. "Zato se obavezno tome usprotivite", piše ova autorka.

Dalje savetuje ženama da izbegavaju ljubljenje, jer ako muškarac pokuša da ženu poljubi u usta, ona treba da okrene glavu, kako bi je on poljubio u obraz.

"Bez razgolićivanja", poručuje Rut i dodaje da "pametna mlada nikada neće dozvoliti da je muž vidi bez odeće", niti će, objašnjava dalje, ikada da dođe u situaciju da svog supruga zatekne bez odeće.

Ta "perverzna bića"

Poručuje i da su muškarci "perverzna bića", te da ako im samo nagovestite da biste želele nešto s njima, da će oni to odmah i da private.

"To znači da se može da se dogodi odnos u nenormalnim pozama", napisala je Rut.

foto: profimedia

A ukoliko i to ne pomogne, ova autorka savetuje ženama da se "prave mrtve".

"Žena mora da bude nepomična tokom odnosa kako njen suprug ne bi njene pokrete shvatao kao seksualno zadovoljstvo", izričita je Rut.

Takođe savetuje da je najbolje ćutati tokom vođenja ljubavi, ali da ako želite da pričate, onda možete svom dragom da govorite o kućnim poslovima, i to neprekidno.

"Seks smanjite na minimum", savetuje autorka, te dodaje da će većina muškaraca od supruge zahtevati seks svaki dan, a da će "mudra žena" prvih četiri meseca taj čin dopuštati samo dva puta nedeljno.

Posle toga, smatra Rut, taj broj treba smanjivati.

"Boli me glava", piše Rut je najbolje reći jedno sat vremena pred odlaska na spavanje.

Od izlaska ove knjige prošlo je više od veka, a i danas se čini da su čak i za to vreme, bili preterani.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žene/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track