ČULA JE DA JE VINO I LEK I OTROV U ISTO VREME: Onda je  5 dana pre spavanja pila 1 čašu! Nije mogla da veruje šta se dogodilo
Foto: profimedia

rezultat testa ju je iznenadio

ČULA JE DA JE VINO I LEK I OTROV U ISTO VREME: Onda je 5 dana pre spavanja pila 1 čašu! Nije mogla da veruje šta se dogodilo

Žena -

Vino je jedno od omiljenih pića mnogih, a poznato je da ako ga konzumirate u umrenim količinama da ima i određene zdravstvene prednosti.

Jedna žena je čitala da je vino u isto vreme i otrov i lek, te je odlučila da napravi jedan eksperiment. Pet dana zaredom je pila čašu crnog vina pre spavanja da bi videla šta će se dogoditi.

"Volim popiti dobru čašu crnog vina, tu i tamo. Međutim, nikada nisam to učinila pet dana zaredom. Ove nedelje sam odlučila da napravim jedan test. Zašto? Pokušavala sam osmisliti način da se opustim usred teške nedelje. Da, da, mama, znam, bila si u pravu kad si rekla da haos počinje tek nakon studentskog života. Pre upuštanja u ovu avanturu, odlučila sam istražiti prednosti crnog vina.

foto: Profimedia

Te dva elementa bila su u ekstremnoj fazi i izmakla su mi kontroli zbog prošlih ispitnih rokova. Znam, znam, ne bih trebala toliko zavisiti o akademskim uspesima i spoljnim faktorima, ali ja sam nervozno biće. Tu nema pomoći. Nisam mogla spavati (ja, koja inače ide u krevet u 22 sata!), a to sam nadomestila religioznim pustošenjem police s čokoladama i keksom.

Prvo veče ponašala sam se baš školski. Odlučila sam se za čašu domaćeg vina mog dede koje sam prethodno uglavnom koristila za kuvanje. I tako mi je uvek bilo žao što tako ne cenim poklone koje on izrađuje. Popila sam čašu dok sam vrtela novosti na Jutjubu. Piće kao piće, ništa mi se nije dogodilo. Ni dobro ni loše. I dalje nisam zaspala pre 1 ujutro, a pojela sam i sladoled od bele čokolade.

Drugu veče odlučila sam popiti čašu s prijateljicom, dok smo večerale u centru. Prekidali su nas poslovni pozivi, bile smo nervozne i pokušavale smo smiriti jedna drugu. Iako smo ostale jako kratko, vratila sam se u stan opuštenija. Prilično sam sigurna da je bilo do prijateljice, a ne do vina. Zaspala sam pre ponoći i nisam navalila na slatkiše. Uzela sam nekoliko voćnih bombona pre spavanja i odolela sam napasti da ne otvorim Domaćicu.

foto: profimedia

Treći dan mi je trajao milijardu sati i bio neviđeno grozan. Nikad u životu nisam popila neku tabletu za smirenje. Palo mi je na pamet tek kad sam se uhvatila u mrtvoj noći kako žustro razgovaram na mobilni, došlo mi je da popijem jednu. . Te sam večer popila dve i po čaše i zaspala na kauču.

Četvrti dan situacija je bila mnogo, mnogo bolja. Spavala sam kratko, ali punim, dubokim snom. Dan je proklizio u sumiranju sitnih trauma prethodnog dana. Vino se te večeri našlo u puno zahvalnijoj ulozi. Iako sam potpuni antitalenat za dekoraciju, stvorila sam si prijatan ambijent i konačno upalila maraton Sluškinjine priče. Tada sam prvi put osetila da bih se mogla navući na svoj mali vinski ritual.

Petog dana probudila sam se pre alarma, budna kao zver. Jedva sam čekala da mi završi dan i da se srećno otkotrljam u vikend. Kraj dana provela sam u društvu drage prijateljice u centru grada. Htela sam piti crno vino, ali ona je bila odlučna u nameri da me odvuče na svoj omiljeni roze u jednom baru. Potpuno je navučena na atmosferu u tom prostoru. ''Vino je vino.'' - prihvatila sam na koncu. U petak sam lepo spavala, ali to naprosto moram pripisati činjenici da sam znala da je sutra subota.

Četvrtog dana mi je vino najviše prijalo, najbolje sam spavala, nisam imala potrebu za tamanjenjem svih slatkiša u kući. Ali vino je tada bilo deo mog rituala opuštanja. Bilo je deo puno veće i puno šire priče o opuštanju i vremenu za mene. Što se tiče svakodnevnog ispijanja, ne mislim da ću to nastaviti činiti. Nekako mi je suvišno, nema smisla da pijem vino u kojem ne uživam ili za koje ne osećam da će mi prijati. Ipak, naravno da ću popiti čašicu kao deo svog rituala opuštanja ili uz finu večeru. Sve više mi je ipak previše.

foto: profimedia

Kurir.rs/Miss7 24.hr/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track