DIZAJNER ENTERIJERA KONAČNO OTKRIO TAJNU: Evo šta je potrebno da bi vaš dom delovao veselije i SVETLIJE!
Foto: Profimedia

SAVET

DIZAJNER ENTERIJERA KONAČNO OTKRIO TAJNU: Evo šta je potrebno da bi vaš dom delovao veselije i SVETLIJE!

Žena -

Nema modnog dizajnera koji nije na neki način bio inspirisan najlepšom kreacijom prirode, pa nije ni čudo da su “virusom” zahvaćeni i enterijeristi.

Zidne tapete sa motivima cveća asociraju na prošla vremena, ali ne moraju da budu staromodne, uz malo pažnje, uklopiće se u moderni enterijer, a naročito “idu” uz retro dizajn koji podseća na neka stara (bolja) vremena.

foto: Profimedia

Osim svevremenih ruža, popularan je trešnjin cvet, kao i razni drugi, pa i apstraktni crteži cveća. Mogu to biti veliki cvetovi ili tek poneka grančica, nekad pastelnih, drugi put jarkih boja, ali uvek imaju isti efekat – da razvesele prostoriju i učine je razigranijom. Ove tapete lepo se uklapaju u sve prostorije, od spavaće sobe do kupatila. Trpezarija je najočigledniji izbor, ali i u dečjoj sobi tapete u jarkim bojama sa cvetnim motivima mogu biti zanimljive. U spavaćoj sobi birajte tapete u neutralnoj boji, na primer bele sa bledoružičastim ružama.

Ako ste hrabri opredelite se za jarke boje, na primer bele, roze i žute cvetove na crnoj ili crvenoj osnovi. Ovaj pomalo gotički print učiniće da pomislite da ste u kraljevskim odajama, pa je možda najbolji za hodnik ili deo dnevne sobe.

Ko ne voli boje, takođe ima izbor, tapete u crno-belom tonu često oslikane tako da pomislite da ih je radio najveći umetnik. Veoma su elegantni beli cvetovi i listovi na neutralnoj podlozi poput bež ili puder roze.

foto: Profimedia

Ako ne volite cveće, izaberite biljke. Godinama je u trendu tropski dizajn koji donosi dašak prašume u domove na svim meridijanima. Još ako nađete tapete koje uz biljke kombinuju motive nekih životinja, od majmuna do insekata, napravili ste pun pogodak.

Važno je da ne preterujete. Pošto je reč o upadljivim detaljima, opredelite se da ukrasite jedan ili najviše dva zida. Više zidova sa cvetnim tapetama “trpe” jedino velike prostorije ili one sa visokim plafonima i u tom slučaju šara bi trebalo da bude svedenija. Takođe, ostatak enterijera treba da bude svedeniji, u suprotnom, prostor će delovati pomalo kič.

Savet plus: Ako niste sigurni da li su cvetne tapete pravi izbor za vas, počnite sa stikerom sa jednim cvetom koji može da bude efektan detalj na belom zidu.

Kurir.rs/Novosti, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track