Najnovije vesti

PAMETNA REŠENJA: Otarasite se buba u kući!
Foto: Shutterstock

SEDAM NAČINA

PAMETNA REŠENJA: Otarasite se buba u kući!

Žena

Zbog letnjih vrućina većina nas stalno drži otvorene prozore kako bi se prostorija što lakše ohladila, zato na zidovima i po kući nalazimo razne bube koje nesmetano uđu unutra i kojih se veoma teško rešavamo. Međutim, postoji nekoliko načina na koje ćete ipak smanjiti prisustvo ovih dosadnih napasnika...

 

1. Ne ostavljajte im večeru
Nakon svakog kuvanja obrišite kompletnu kuhinju, sto na kom ste ručali i nikako ne zaboravite na šporet. Takođe obavezno obrišite i med koji vam ponekad procuri iz tegle, jer je to idealan mamac za mrave. Hranu za kućne ljubimce držite na policama.

 

2. Popravite česme
Popravite sve slavine u kući iz kojih vam neprekidno kaplje ili curi voda jer barice koje tu nastaju bubama deluju kao prave oaze koje rado posećuju.

 

3. Prigušite svetlo
Uveče ugasite ili prigušite svetlo jer komarce, mušice i leptire svetlost posebno privlači.

 

4. Ne gomilajte smeće
Kese smeća koje ostavljate ispred vrata dobro zavežite i odmah bacajte u kontejner i pokupite sve otpatke i ostatke hrane koje vaši kućni ljubimci ostavljaju po dvorištu jer su to idealna mesta na koja se insekti skupljaju, a na taj način im pravite "dobrodošlicu" za ulazak u vaš dom.

 

5. Zakrpite rupe
Pokušajte da pronađete i zakrpite sve rupe oko kuće i na kući jer ćete na taj način sprečiti ulazak buba u prostorije i zidove.

 

6. Istresite kesu od usisivača
Usisavanjem ćete se svakako rešiti pauka, mrava i bubašvaba na koje naiđete, ali nemojte zaboraviti da bacite ili istresete kesicu iz usisivača kako te male napasti ne bi izašle iz njih i ponovo se vratile tamo gde žive u vašem stanu.

 

7. Obratite se profesionalcima
Ako vaše metode ne uspeju, uvek se možete obratiti profesionalnim službama za dezinfekciju i deratizaciju, koje će rešiti vaše probleme.

 

Lena

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...