LEČENJE GRAFOTERAPIJOM SVE POPULARNIJE: Način na koji pišete otkriva KAKVA STE osoba, ali i KAKO DA rešite ono što vas SPUTAVA u životu!
Foto: Profimedia

Ne postoje dva ista rukopisa

LEČENJE GRAFOTERAPIJOM SVE POPULARNIJE: Način na koji pišete otkriva KAKVA STE osoba, ali i KAKO DA rešite ono što vas SPUTAVA u životu!

Žena -

Grafologija otkriva nečije stanje svesti, talente, ali i nedostatke. Njome je moguće i korigovati neke mane. Mlaki ljudi, oni koji se plaše drugih, ali i života, pišu vrlo uska slova.

Grafologija nije tehnika kojom se proriče sudbina, kako se često misli. Temelji se na naučnim pristupima kojima se analizira rad mozga, a cilj joj je dobijanje uvida u nečiju posebnost, stanje svesti, trenutno emocionalno stanje poput napetosti, ljutnje, razdražljivost, opuštenosti...

foto: Profimedia

Otkriva i inteligenciju, komunikacione i interpersonalne veštine, sklonosti, talente, ponašanje u određenim okolnostima i još puno toga, objašnjava stričnjak za grafologiju Egli Ilić. Iz mozga, nastavlja, dolazi sve što stoji na papiru, pa rukopis promatramo i kao neverbalni govor.

- Ne postoje dva ista rukopisa, kao što ne postoje dve iste osobe. Da rukopis otkriva našu jedinstvenost govori u prilog činjenica da smo svi učili da pišemo na isti način, a opet, tokom vremena svako je razvio svoj posebni stil pisanja. Uopšteno, što rukopis više odskače od onoga što smo učili u školi, to je osoba uspela u većoj meri da razvije svoju originalnost, pa je manje pod uticajem društva i obrnuto - govori Egli Ilić.

Osim što će analiza rukopisa pokazati koje su naše jake strane, naši talenti i sklonosti, i tako nam pomoći da se prema njima usmerimo, pokazaće i gde smo slabi, koji su mogući uzroci naših problema, recimo inferiornosti, nestrpljivosti, nedostatak asertivnosti, tj. sposobnosti da se izborimo za sebe, popustljivost.

foto: Profimedia

Ako se pitate šta se najviše gleda u analizi rukopisa, Egli govori da su to prvenstveno brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i reči, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost, nagnutost slova – u svim je tim segmentima zabeležena je naša posebnost.

Do danas je objašnjeno više od 400 grafoloških pokazatelja, uz pomoć kojih je moguće da se dobije precizan uvid u strukturu čovekove ličnosti. A kad smo svesni svojih nedostataka koji nas u životu koče, možemo na njima poraditi i korigirati ih – grafoterapijom.

- Baš kao što način na koji ispisujemo slova pokazuje šta se događa u našem mozgu, tako promenom načina na koji pišemo slova tamo gde smo uočili da postoje problematična područja možemo uticati na ono što se događa u mozgu.

Ako nismo dovoljno ambiciozni i ako se usmeravamo prema ciljevima koji su daleko ispod naših sposobnosti, možemo vežbati pisanje slova “t” tako da crticu stavljamo visoko na korenu slova – kažu stručnjaci za grafoterapiju.

Princeza Dajana

U potpisu ima samo ime, što govori da se oslanja samo na sebe. Podcrtano znači da nema podrške. Njeno otvoreno ‘a’ ukazuje da je bila vrlo otvorena.

Šer

Njen potpis kao da govori “gledajte (na) mene i divite mi se”. Ona je uvek želela da bude u centru pažnje.

Madona

Potpis joj je gotovo isti već 20 godina, što govori da se obraća istoj publici tj. da se previše ne menja.

foto: Profimedia

Adel

Potpis nije mastan.Ona često nema energije, ali ima emotivnih oscilacija. Sebe ne percipira najbolje.

Majkl Džekson

Velika početna slova imena i prezimena, a ostala mala govore kako sam sebe razara. Nema osećaj samopouzdanja.

Donald Tramp

Šiljati vrhovi u potpisu pokazuju da je grub, ali istovremeno tvrdoglav pa samim tim ponekad nemilosrdan.

foto: Profimedia

Kurir.rs, 24sata / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track