ŽIVI KOSTUR

JEZIVO! KRISTINA IMA 26 GODINA I SAMO 17 KG: Od srednje škole jede samo jabuke i banane, a KONTROVERZNOM metodom doktor želi da joj SPASE ŽIVOT (VIDEO)

Žena -

Kristinu Karjaginu iz Rusije ima 26 godina i samo 17 kilograma, kao što ima neko četvorogošnje dete.

Njen doktor Jan Goland upozorio ju je da je za nju jedini put izlečenja da se nauči da smeje samoj sebi i svom stanju.

Teško bolesnu 26-godišnjakinju doktor je obavestio da će zbog svog stanja, ako se ne bude lečila, umrće u roku od godinu dana. Osim toga, pitao ju je li razmišljala o tome da u filmovima glumi živog leša.

Naime, Goland smatra da promena stava prema poremećaju može biti prvi korak na putu izlečenja.

"Jeste li razmišljali o tome da glumite u horor filmu? Možda u ulozi živog leša", pitao ju je doktor Goland, koji je preuzeo Kristinino lečenje.

Kristina prestala je normalno da jede u srednjoj školi. Njen režim ishranegodinama se sastojao od malih komadića jabuka i banana.

U međuvremenu, toliko je smršela da sada ima težinu prosečnog četverogodišnjeg deteta.

Zdravlje joj je ozbiljno ugroženo - zabeženi su slučajevi ljudi koji su imali više kila od Kristine, neki od njih imali su između 18 i 25 kilograma, a umrli su zbog teških oštećenja organa uzrokovanih anoreksijom.

Marija Kokhno, ruska rijaliti TV zvezda, koja je i sam bolovala od anoreksije, pokrenula je kampanju kako bi pomogla Kristini da ode na lečenje.

"Znam kako je to kad neko pred tebe stavi tanjur sa hranom, a ti ne možeš da jedeši. Svestan si da umireš, ali ipak ne možeš da jedeš", objasnila je rijaliti zvezda.

Humanitarnom kampanjom na Instagramu prikupila je 110.000 rubalja i tim novcem platila Kristini i njenoj majci lečenje, a dr Goland pristao je besplatno leči Kristinu.

Izgleda da kontroverzni doktorov pristup daje rezultate - Kristina je već drugog dana po prvi put u nekoliko meseci uspela da pojede nešto što nije jabuka ili banana.

"Pre nekoliko dana videla sam da moja ćerka jede heljdinu kašu. Nisam mogla da verujem. Pre toga, Kristina je jela samo male komadiće jabuke ili banane, vodu i sok", izjavil aje Kristinina majka.

Anoreksija je ozbiljan poremećaj jedenja u čijem je središtu iracionalni strah od debljanja koji s vremenom dovodi do potpunog gubitka apetita. Povezana je s psihičkim problemima i iskrivljenom slikom o sebi jer su osobe koje pate od anoreksije i u fazi teške pothranjenosti opterećene debljanjem i viškom kilograma. Ako se ne leči, anoreksija dovodi do poremećaja u normalnom funkcionisanhju organa, gubitka menstruacije kod žena i može završiti smrću.

Kurir.rs/Daili majl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track